In lumea de azi, tot mai multa lume vorbeste sau a auzit, cel putin, despre tantra. De cele mai multe ori, se asociaza aceasta cale spirituala autentica straveche cu sexualitatea, si aceasta nu in modul cel mai potrivit.

Din punct de vedere literal, etimologic, tantra semnifica in limba sanscrita “ urzeala”, “tesatura”. Se face aici referire la faptul ca totul trebuie integrat in Tot, sau, cu alte cuvinte, reintoarcerea la Sursa. Acest fapt presupune o multitudine de atitudini care creeaza apoi realitati, la un mod de abordare menit sa elibereze fiinta umana de constrangerile impuse sau autoimpuse.

Tantra mai poate fi asociata cu un mod detasat de a privi lumea, din toate punctele de vedere. Esenta Tantrei este acceptarea, intelegerea si apoi transcenderea Realitatii, mergand pana la realizarea spirituala ultima.

O minte limitata nu ar putea niciodata sa inteleaga principiile tantrice, pentru ca, de fapt, tantra inseamna transcenderea, sau altfel spus, incetarea identificarii cu mintea.

In tantra Totul este acceptat, totul este realizat daca aceasta corespunde unui scop spiritual, si ajuta la elevarea plenara a fiintei umane.

In ceea ce priveste sexualitatea, perspectiva tantrica presupune o raportare la ideea arhetipala de masculin –feminin, Yin- Yang, Soare-Luna, ajungandu-se in final, la contopirea si unirea complementaritatilor. Orice fiinta umana este, metaforic vorbind, un androgin, manifestand, simultan, calitatti de tip feminin ( feminitate, sensibilitate, creativitate, rafinament), sau masculin (hotarare, curaj, perseverenta, asumarea de scopuri si idealuri), etc.

Sexualitea constienta este o cale prin care se pot transcende aspectele iluzorii ale Manifestarii, in acest caz.

Mai multe articole si informatii despre Tantra, Sexualitatea sacra si puterea de vindecare a dragostei adevarate, gasiti pe blog, in sectiunea : Dragoste Vindecatoare.

Add A Comment