Supa frantuzeasca de ceapa

Vremea rece de afara ma imbie, ca de fiecare data, sa prepar o delicioasa supa frantuzeasca, exact asa cum am mancat la Paris, in restaurantele cochete din Montmartre.

Nimic nu se compara cu delicatetea si savoarea unei supe de ceapa. Sa nu faci greseala sa consider ca daca aceasta supa este atat de usor de facut, nu este o adevarata delicatesa.

Iar pe langa faptul ca este un deliciu pentru simturi, supa de ceapa vine si cu beneficii pentru sanatate, din care iti voi mentiona trei foarte importante :

1. Ceapa contine Quercetin, in special ceapa rosie. Acesta este o substanta cu un puternic efect antiinflamator, antifungic, antibacterial. Quercetinul ajuta organismul sa se protejeze impotriva radicalilor liberi, prevenind astfel aparitia cancerului si a altor boli degenerative. Totodata, consumul de ceapa ajuta in cazul in care suferim de dureri datorita inflamatiei.

2. Ceapa contine Crom, fiind foarte recomandata persoanelor care sufera de diabet. Cromul este necesar pentru ca reduce riscul de a dezvolta rezistenta insulinica.

3. Ceapa este un aliment exceptional pentru o buna digestie. Creste apetitul, ajuta digestie si este benefica pentru prevenirea aparitiei ulcerului sau a cancerului de stomac.

Reteta mea este o adaptare dupa cea clasica, intrucat nu am folosit zahar, nu am caramelizat ceapa si nici nu am adaugat vin sau cognac, iar painea este cu maia. Cu toate acestea, mi se pare la fel de gustoasa (poate chiar mai gustoasa, pentru ca e facuta de mine – deh :)), iar cu siguranta este si o varianta mai sanatoasa. De altfel, ceapa e atat de dulce, incat chiar nu necesita zahar. 

Supa frantuzeasca de ceapa

Ingrediente :

  • 1 lingura unt;
  • 1 lingurita ulei de masline;
  • 3 cepe;
  • 500 ml supa de legume concentrata;
  • felii de paine cu maia;
  • parmezan;
  • sare si piper;

Mod de preparare :

  • Intr-un vas de gatit se incinge untul si uleiul de masline. 

Eu folosesc vase Zepter. Vasul Zepter pastreaza principiile nutritive din legume, nu le distruge prin fierbere, iar in cazul acestei supe, aroma si savoarea sunt foarte bine puse in valoare. Daca te intereseaza si pe tine mai multe detalii despre vasele Zepter, scrie-mi pe mail : contact@hranatate.ro si te voi pune in legatura cu unul dintre consultanti. 

vas zepter

  • Se adauga ceapa, taiata felii/pestisori;
  • Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga si supa de legume si se sareaza, dupa gust;
  • Se aduce vasul la punctul de fierbere, se inchide focul si se lasa sa actioneze in continuare, sub capac;
  • Se toarna supa astfel preparata intr-un vas sau doua vase de lut (in functie de capacitatea vasului de lut);
  • Se aseaza „capac” o felie de paine cu maia, prajita in prealabil;
  • Se presara parmezanul deasupra si se lasa la cuptor pentru 10 minute sau pana cand se topeste parmezanul;
  • Se presara piper proaspat macinat si se serveste fierbinte;

Pe langa faptul ca este extrem de gustoasa, minunatia aceasta de supa este un remediu excelent, daca te incearca cumva raceala sau gripa! Te sfatuiesc sa tii reteta la indemana, pentru ca e foarte usor de facut si foarte buna!


Pentru a fi tot timpul la curent cu ultimul articol publicat pe HRANATATE, te poti abona la NEWSLETTER, moment in care vei primi gratuit pe mail, e-book-ul : Un weekend de detox.

Daca ai gasit utile informatiile cuprinse in acest articol, le poti distribui si prietenilor tai ! Pentru a fi conectati in permanenta, poti sa dai like si paginii de Facebook a site-ului si te invit sa te alaturi grupului de Facebook „HRANATATE” !

Parerea ta conteaza pentru mine ! Imi poti lasa un comentariu la acest articol sau imi poti trimite un mail : contact@hranatate.ro

 

 

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment