cartofi dulci

Supa crema de cartofi dulci, mar, morcov si linte

Atunci cand vremea este friguroasa, o astfel de supa calda are un efect incalzitor asupra organismului, in acelasi timp contribuind la accelerarea metabolismului.

Dupa ce am descoperit-o, mi-am dat seama ca aceasta supa merita facuta din doua motive principale : 1) Este foarte simplu si usor de facut si 2) Este aromata, hranitoare si foarte nutritiva.

Inainte de a trece la reteta insa, as vrea sa-ti spun cate ceva despre cartofii dulci, intrucat sunt un aliment care, desi se gaseste la noi, inca are o tenta usor exotica si il folosim destul de rar in dieta. 

Eu te indemn sa folosesti cartofii dulci in cat mai multe preparate, intrucat sunt o sursa excelenta de betacaroten (precursorul vitaminei A). De exemplu, doar 1 cana de cartofi dulci (200 grame) va contine 214% din vitamina A de care avem nevoie. Pe langa bogatia de betacaroten, cartofii dulci mai contin din abundenta si alti micronutrienti importanti : vitamina C, vitaminele B6, B2, B3, mangan, cupru si altele. 

Cartofii dulci au proprietati antioxidante, anti-inflamatorii, regleaza zaharul din sange, intaresc sistemul imunitar si previn aparitia cancerului. Sunt foarte buni in cazul degenerentei maculare sau a altor afectiuni si tulburari ale vederii. 

Hai sa trecem la aceasta reteta fabuloasa, ce poate inlocui cu succes, din punctul meu de vedere, traditionala supa de pe masa de Craciun!

Supa crema de cartofi dulci, mar, morcov si linte

cartofi dulci

Ingrediente :

  • 3 linguri de ulei de cocos/masline;
  • 2 cartofi dulci;
  • 2 morcovi;
  • 1 mar;
  • 1 cana de linte rosie;
  • 1 ceapa rosie;
  • 1 buc de ghimbir (4 cm);
  • Condimente :
    • 1/2 lingurita de piper negru;
    • 1/2 lingurita de chimion pulbere;
    • 1/2 lingurita de pulbere de chili;
    • 1/2 lingurita de paprika;
  • 4 cani de apa;

Mod de preparare :

  • Se incinge uleiul;
  • Se adauga ceapa taiata bucati, cartofii si morcovii curatati de coaja si taiati bucati, marul taiat cuburi;
  • Se lasa sa se  innabuse in ulei, pana cand devin translucide, aproximativ 10 minute;
  • Se adauga lintea, ghimbirul, condimentele si apa;
  • Se aduc la punctul de fierbere, apoi focul se da la minim si se lasa sa fiarba timp de 20-30 de minute sau pana cand observati ca au fiert;
  • Se pun legumele in blender – eu folosesc blender-ul Magimix pe programul automat de „Supa”; 
  • Se adauga zeama pana cand ajungeti la consistenta dorita;
  • Se serveste cu patrunjel proaspat tocat si lamaie sau pentru o nota si mai exotica a supei, puteti folosi in loc de patrunjel – coriandru;

Pentru a fi tot timpul la curent cu ultimul articol publicat pe HRANATATE, te poti abona la NEWSLETTER, moment in care vei primi gratuit pe mail, e-book-ul : Un weekend de detox.

Daca ai gasit utile informatiile cuprinse in acest articol, le poti distribui si prietenilor tai ! Pentru a fi conectati in permanenta, poti sa dai like si paginii de Facebook a site-ului si te invit sa te alaturi grupului de Facebook „HRANATATE” !

Parerea ta conteaza pentru mine ! Imi poti lasa un comentariu la acest articol.

Daca doresti sa ne intalnim in cadrul unei consultatii de nutritie holistica sau vrei sa ma intrebi ceva personal, scrie-mi pe adresa de mail : contact@hranatate.ro sau da-mi un telefon (0720 042 477) !

 

 

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment