Spaghetti cu sos de rosii uscate si capere

Imi place foarte mult bucataria italieneasca si de cate ori gatesc un preparat italienesc, ma transpun intr-o calatorie personala prin frumoasa si insorita Italie.

De aceasta data, retetea de spaghetti cu sos de rosii uscate si capere, m-a purtat intr-o calatorie prin Sicilia.

Ceea ce am facut diferit la aceasta reteta fata de retetele clasice italienesti : am optat pentru un sos raw-vegan, din ingrediente fresh, nepreparate termic.

Spaghetti cu sos de rosii uscate si capere

Ingrediente :

  • 100 gr de spaghetti extra lungi;
  • 1/2 de avocado;
  • 50 gr nuci de caju;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 50 gr de rosii uscate, in ulei;
  • 1 lingura de passata de pomodoro (sos de rosii concentrat);
  • 1 lingura de drojdie uscata inactiva;
  • 4-5 frunze de busuioc proaspat;
  • 1 lingurita de oregano uscat sau condimente italienesti;
  • 1 catel de usturoi;
  • 1 lingurita dulceata de ardei iuti;
  • 1-2 linguri apa;
  • fructe de capere, taiate jumatati;

Mod de preparare :

  1. Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet;
  2. Avocado, nucile de caju, uleiul de masline, rosiile uscate, passata si condimentele, se dau la blender/robot de bucatarie, pana cand se transforma intr-o pasta;
  3. Daca sosul a iesit prea gros, mai diluati cu putina apa;
  4. Se amesteca sosul cu pastele;
  5. Se adauga fructele de capere, taiate jumatati si bucati de rosii uscate;

Pastele au iesit fantastic de bune si mi-a luat foarte putin timp sa le pregatesc, avand in vedere ca sosul este nepreparat termic. 

Pentru aceasta reteta, am optat pentru spaghette foarte lungi, pe care mi le-am procurat de la Lidl. Imi plac foarte mult acest tip de spaghetti, dar desigur ca poti folosi orice fel de paste, dupa inspiratie si pofta!

Caperele sunt folosite intens in bucataria italieneasca, fiind consumate fie mugurii arbustului, fie fructele – cum am folosit eu in aceasta reteta sau chiar si florile. 

Caperele se consuma murate in otet sau in sare. Confera o aroma deosebita preparatelor si au un gust acrisor-astringent. Datorita continutului lor ridicat de sare, recomand consumul lor cu moderatie. 

Din punct de vedere nutritional, caperele contin vitamina C, fier, fibre si alti nutrienti.

Ce reteta minunata si simpla! Te invit sa o prepari si tu si sa-mi lasi parerea ta, in rubrica de comentarii de mai jos.

Pentru a fi tot timpul la curent cu ultimul articol publicat pe HRANATATE, te poti abona la NEWSLETTER, moment in care vei primi gratuit pe mail, e-book-ul : Un weekend de detox.

Daca ai gasit utile informatiile cuprinse in acest articol, le poti distribui si prietenilor tai ! Pentru a fi conectati in permanenta, poti sa dai like si paginii de Facebook a site-ului si te invit sa te alaturi grupului de Facebook „HRANATATE” !

Parerea ta conteaza pentru mine ! Imi poti lasa un comentariu la acest articol sau imi poti trimite un mail : contact@hranatate.ro.

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment