Solstitiul de iarna – Prilej de Renastere al Arhetipului Solar

In fiecare an trecem prin diverse momente magice pe care nu le constientizam.Unul  dintre aceste momente, peste care trecem cu neatentie de cele mai multe ori, este solstitiul de iarna.

Acest moment, este un timp al renasterii solare si a fost pregatit de renasterea lunara ( vezi articolul despre cea mai intunecata noapte din an). Acest joc al Soarelui si al Lunei, a energiei Masculine si Feminine creeaza tot universul. Ar fi de preferat sa asistam si sa conlucram la acest joc cat mai constienti, in ideea este ca acest joc, curgere intre yin si yang oricum este, noi putem doar sa ne cuplam si sa traim profund aceasta fabuloasa Armonie.

Momentul acesta a fost sarbatorit in toate epocile umanitatii cunoscute de noi, mai putin in epoca moderna unde insemnatea lui s-a mutat catre ideea Craciunului, care este de fapt tot o renastere a energiei solare,masculine reprezentata de Isus. Se stie, istoric vorbind, ca sarbatoarea nasterii lui Isus a fost suprapusa peste sarbatoarea nasteri lui Mitra (un cult solar din perioada antica a umanitatii) in momentul in care crestinismul a devenit religia oficiala a imperiului roman.

In  imperiu roman, aceste sarbatori se numeau Saturnali si se sarbatoreau cu mare fast.

Nu intamplator toate religiile importante ale lumii sarbatoresc anul nou intre momentul de solstiul de iarna si echinoctiul de primavara.

Umanitatea, oamenii au celebrat si celebreaza acest moment, cum se spune de cand lumea. Acest moment de fapt influenteaza umanitatea dintotdeauna si oamenii simt nevoia sa celebreze de cele mai multe ori intr-un mod exterior superficial fara sa inteleaga ce se petrece.

Nu este rau sa sarbatorim exterior, dar este inclomplet si duce la superficialitate.

Aici apare diferenta intre un initiat (adept) si lumea superficiala. Initiatul- Adeptul adeptul foloseste aceste momente in mod constient pentru a aprofunda Misterul Creatiei. Este ca un surfer care se pune pe val atunci cand vine, dar pentru asta e nevoie sa vrei, sa sti cand vine si sa poti sa o faci.

In momentul de solstitiu Energia solara atinge punctul de minim, punct de unde incepe sa cresca.

In fapt aceasta schimbare, ca orice schimbare in Creatie trece printr-un moment de Ether accentuat si acest moment vrem sa il constientizam si sa-l celebram. Dupa ce energia lunara a renascut s-a pregatit cadrul pentru renasterea solara in data de 21 decembrie 10.44 am.

Ce putem sa facem concret pentru acest moment din an.

In primul rand e nevoie sa avem un spatiu linistit si curat, sa ne relaxam si sa ne  focalizam energiile. Ca in orice stare de celebrare interioara ( in anumite contexte este numita meditatie, aceasta actiune) constienta e nevoie sa ne propunem un scop, care sa il enuntam interior foarte clar si exterior daca dorim.

Voi sugera niste pasi pentru aceasta stare de celebrare:

  • Ne asezam intr-o postura corporala, spatele drept, atentia pentru inceput pe respiratie.Intram in aceasta stare inainte cu minimum 21 minute de ora 10.44am, 21 decembrie 2016;
  • Stam in acesta stare cateva minute, pana simtim ca ne linistim mintea si emotiile;
  • Dupa acest moment invocam un arhetip al energiei solare sa ne ghideze ( Arhanghelul MikhaEl, Adonai, Issus, sau alte Constiinte solare cu care suntem noi familiarizati). Pastram aceasta invocatie pana inainte cu cateva minute inainte momentul de solstitiu adica in jur de 10.40;
  • Din acest moment tinem constiinta cat mai limpede si mai treaza ca sa percepem momentul de trecere cat mai constienti, care vine daca suntem atenti si constienti ca o curgere de energie uriasa in constiinta noastra.

Atentie!Starea de atentie nu presupune incordare, este o stare de relaxare armonizata cu o stare de ‘curgere’ constienta.

  • Sa fim cat mai constienti de aceasta energie si sa ne amintim intentia , scopul meditatiei ca sa investim aceasta energie in mod constient in scopul propus. Este o vibratie, o energie, o stare profunda, densa si continua.
  • Pastram aceasta stare de constiinta cat de mult putem dupa care multumim si incepem celebrarea exterioara prin diverse actiuni ale zilei.

Pentru aceasta constientizare va poate fi de folos si brandul KIGAM prin elixirul creat special pentru acest moment:

Ulei Solstitiu de iarnaulei-solstitiu-de-iarna-10-ml  – acest elixir produs de KIGAM este o sinergie de uleiuri vegetale, uleiuri esentiale,metal ( aur) si cristal de cuart. Momentul in care a fost produs, ordinea ingredientelor , constiintele invocate in momentul preparatrii produc o sinergie a acestui elixir care ajuta la cresterea in mod armonic a arhetipului solar a fiintei. Activarea  Arhetipului Solar aduce in toate structurile fiintei noastra, claritate, constientizarea gandurilor si emotilor, empatie, frumusete, cunoastere.Vom fi ca un soare, care lumineaza pe toate lumea inclusiv pe noi cu gratie si cunoastere.

Gasiti mai multe detalii si produse pe www.kigam.eu

De fapt activarea arhetipului solar al fiintei este un pas important in deschiderea definitiva a usii sufletului, realitate care ne va propulsa in paradisele astrale aici pe pamant.

Gratie si Putere!

Sha Hadhim


Pentru a fi tot timpul la curent cu ultimul articol publicat pe HRANATATE, te poti abona la NEWSLETTER, moment in care vei primi gratuit pe mail, e-book-ul : Un weekend de detox.

Daca ai gasit utile informatiile cuprinse in acest articol, le poti distribui si prietenilor tai ! Pentru a fi conectati in permanenta, poti sa dai like si paginii de Facebook a site-ului si te invit sa te alaturi grupului de Facebook „HRANATATE” !

Parerea ta conteaza pentru mine ! Imi poti lasa un comentariu la acest articol.

Daca doresti sa ne intalnim in cadrul unei consultatii de nutritie holistica sau vrei sa ma intrebi ceva personal, scrie-mi pe adresa de mail : contact@hranatate.ro sau da-mi un telefon (0720 042 477) !

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment