salvestrol

Salvestrol – un supliment chimioterapeutic natural

Stim deja ca cercetarile efectuate au adus numeroase dovezi in favoarea nutritiei bogate in fructe si legume, pentru preventia si vindecarea cancerului si a altor boli.

Recent, s-au descoperit niste substante fito-nutriente, extrem de puternice : salvestrolii.

Salvestrolii si enzima CYP1B1

Chiar daca suna complicat, pentru a intelege cum actioneaza salvestrolii, trebuie sa stim ca celulele tumorale secreta o enzima : CYP1B1.

Aceasta descoperire a fost facuta inca din 1990, de catre o echipa de cercetatori a profesorului Dan Burke. Ei au fost primii care au observat secretia acestei enzime de catre celulele canceroase.

Apoi, la inceputul anilor 2000, au observat ca anumite substante din plante, intrand in contact cu enzima, se transforma in substante toxice pentru celula canceroasa si au ca rezultat moartea celulei tumorale.

salvestrol1

(sursa imagine)

Putem observa ca aceasta enzima joaca rolul de cal troian pentru celulele canceroase. Enzima CYP1B1 nu este secretata de celula normala, sanatoasa. De aceea, in prezenta salvestrolilor, celula sanatoasa ramane neafectata, in timp ce celula canceroasa se autodistruge.

Se poate afirma faptul ca salvestrolii actioneaza mai bine decat chimioterapia, intrucat lasa neafectate celulele sanatoase si normale ale organismului, in timp ce chimioterapia le distruge.

Cum lucreaza salvestrolii in plante?

Pentru a intelege  cel mai bine cum actioneaza salvestrolii in organismul, trebuie sa intelegem cum actioneaza aceste substante pentru organismul plantelor.

Cercetarile sugereaza ca salvestrolii sunt produsi de catre plante, ca raspuns la factorii agresivi (cum ar fi ciuperci, virusi, bacterii, lumina UV, insecte) si prin urmare, se regasesc in locurile susceptibile de a fi agresate. Salvestrolii sunt prezenti pe suprafetele radacinilor multor plante, deoarece radacinile sunt mereu amenintate de multi factori, iar in fructele mature acestia se regasesc in coaja.

Unde gasim salvestrolii?

Salvestrolii se gasesc in fructe si legume, unii dintre acestia putand sa joace rol de antioxidanti, desi nu toti antioxidantii actioneaza precum salvestrolii.

Prima substanta de tip salvestrol descoperita a fost resveratrolul, o substanta prezenta in struguri si vinul rosu, cu proprietati recunoscute anti-cancer. In prezenta enzimei CYP1B1, resveratrolul se transforma in piceatanol, o substanta extrem de toxica pentru celulele canceroase.

Ulterior, s-au descoperit salvestroli si in multe alte fructe si legume : fructe de padure, capsuni, broccoli si alte legume cu frunze verzi.

Salvestrol : un chimioterapeutic natural

Din pacate, fructele si legumele sunt insuficiente in cazuri grave. Sunt crescute cu pesticide si chimicale, unele sufera modificari genetice de la stadiul de samanta. Este dificil sa gasesti fructe si legume BIO, crescute organic si chiar si asa, ne-ar trebui cantitati uriase de sucuri si salate, pentru a ajunge la concentratiile dorite. 

Asadar, desi continui sa cred cu tarie ca nimic nu se compara cu puterea de vindecare a fructelor si legumelor naturale si integrale, asa cum ni le-a lasat Dumnezeu, totusi cred ca in zilele noastre, din motivele expuse mai sus, este indicat sa apelam si la suplimente. 

In urma cercetarilor si a studiilor efectuate in laborator, echipa condusa de doctorul Dan Burke si Gerry Potter, au creat un supliment alimentar, 100% natural, cu o formula unica, realizat din plante si fructe cultivate organic : Salvestrol. Fructele au fost selectate din soiuri care contin concentratii mari de salvestroli, dar mai important este faptul ca formula asigura un nivel optim de salvestroli ca activitate biologica, deoarece ei se regasesc in plante in potente diferite. Nici un fruct utilizat nu a fost modificat genetic, tratat cu pesticide sau agenti fungicizi. (sursa)

De 2 luni am inceput cura cu acest supliment : Salvestrol, la recomandarea doctorului Corneliu Moldovan – oncolog integrativ, directorul Institutului National de Medicina Complementara si Alternativa. Mie mi-a fost recomandat Salvestrol 2000, de 2 ori pe zi. Doza este mare, insa in cazul meu este nevoie de o doza mare. Pentru intretinere si preventie, este recomandat produsul Salvestrol Shield.

Eu nu fac chimioterapie, desi trebuie sa spun ca nici nu am primit recomandare medicala in acest sens. Asadar, unul dintre tratamentele pe care ma bazez este si cura cu Salvestrol. Dar chiar si pentru cei care fac chimioterapie, Salvestrol poate fi folosit sinergic.

Salvestrol este adus in Romania si distribuit prin intermediul Hyperfarm, iar mai multe informatii se pot gasi pe site-ul companiei  : www.salvestrol.ro

salvestrol-hypericum-1

In final, merita remarcat faptul ca Salvestrol este un produs exceptional, cu proprietati remarcabile in tratamentul cancerului, dar si pentru generarea unui aport important de nutrienti in organism.


 Surse : http://truemedmd.com; https://www.salvestrol.ro/; http://orthomolecular.org


Pentru a fi tot timpul la curent cu ultimul articol publicat pe HRANATATE, te poti abona la NEWSLETTER, moment in care vei primi gratuit pe mail, e-book-ul : Un weekend de detox.

Daca ai gasit utile informatiile cuprinse in acest articol, le poti distribui si prietenilor tai ! Pentru a fi conectati in permanenta, poti sa dai like si paginii de Facebook a site-ului si te invit sa te alaturi grupului de Facebook „HRANATATE” !

Parerea ta conteaza pentru mine ! Imi poti lasa un comentariu la acest articol sau imi poti trimite un mail : contact@hranatate.ro.

 

 

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Comments

  1. Pingback: Salvestrol tinteste si distruge celulele canceroase - Hranatate

Add A Comment