Salvestrol tinteste si distruge celulele canceroase

Plantele dispun de niste substante ce le ajuta sa se apere impotriva eventualilor invadatori ce le ameninta viata. In lumea verde a plantelor, acesti invadatori pot fi insecte, mucegaiuri si fungi. Unul dintre gardienii de seama ai plantei este un fitonutrient : Salvestrol.

Atunci cand o planta este invadata de fungi, la suprafata sau la radacina, Salvestrol va intra in actiune si va distruge agentul patogen. Si la nivelul organismului uman, Salvestrol actioneaza in mod similar, iar desi procesul de distrugere al patogenului este acelasi, cercetarile stiintifice au demonstrat ca la oameni, Salvestrol tinteste in special celulele canceroase.

Cum distruge Salvestrol celulele canceroase?

Salvestrol

Salvestrolii apartin unei clase de fitonutrienti, respectiv fitoalexine – substante chimice care fac planta mai putin sensibila la agentii patogeni. Este practic un scut de protectie a plantei impotriva bolilor, ce ne poate ajuta si pe noi.

Cand Salvestrol intra in contact cu celula canceroasa din corp, substanta poate fi metabolizata prin intermediul unei enzime specifice celulei tumorale, enzima CYP1B1 – aceasta enzima fiind recunoscuta ca un important indicator al prezentei cancerului in organism.

In momentul in care Salvestrol patrunde in interiorul celulei si este metabolizat de enzima CYPP1B1, se elibereaza niste toxine ce induc procesul de apopteoza sau de moarte programata a celulei canceroase. Salvestrolii si acest proces metabolic au efect doar asupra celulelor canceroase, celulele sanatoase nefiind afectate sub nici o forma. Rezultatul final este o scadere a incarcaturii tumorale si o incetinire semnificativa a procesului de metastaza.

Salvestrol, sub forma de supliment, are efecte dovedite asupra incetinirii cresterii tumorale in cazul cancerului de prostata, plamani, vezica, melanom sau de san.

Cum au fost descoperiti enzima CYP1B1 si Salvestrolii ?

Descoperirea salvestrolilor se datoreaza colaborarii intre doi experti in studiul enzimelor de tip CYP: Gerald Potter si Danny Burke, ambii profesori in medicina si cercetatori de renume.

Acestia au descoperit ca toate celulele canceroase supraexprima activitatea enzimei CYP1B1, in timp ce aceasta enzima nu se regaseste sau exista in cantitati mici in celulele normale ale organismului. Pornind de la aceasta descoperire, cei doi savanti au petrecut zeci de ani cercetand enzima CYP1B1, precum au si testat diverse substante ce influenteaza sistemul de metabolizare al enzimei.

In 2002, echipele conduse de doctor Burke si doctor Potter au descoperit ca plantele secreta niste substante chimice ce sunt metabolizate de CYP1B1. Aceste substante fitochimice au fost denumite Salvestroli – de la latinescul „salve” – a salva, a vindeca. Desi in natura se gasesc aproximativ 100000 de substante fitochimice, mai putin de 50 din acestea sunt salvestroli ce pot fi metabolizati de CYP1B1, distrugand astfel celulele canceroase.

Suplimentarea cu Salvestrol

salvestrol-hypericum-1

Candva fructele si legumele cu care ne alimentam contineau suficienti salvestroli si alte substante de tip fitoalexin, care luptau impotriva agentilor patogeni si impiedicau dezvoltarea cancerului. Dezvoltarea exacerbata a industriei alimentare concomitent cu agricultura excesiva si metodele folosite (insecticide, pesticide, ingrasaminte chimice etc), au condus la deprivarea solului in nutrienti si implicit in fructe si legume. Astfel ca alimentatia de astazi este insuficienta pentru a asigura necesarul de salvestroli pentru un organism sanatos. 

Acesta este motivul pentru care recomand nu doar alimentarea exclusiv cu hrana organica, integrala, cat si suplimentele de inalta calitate. 

O hrana organica, cresterea consumului de fructe si legume naturale, precum si eliminarea agentilor chimici cunoscuti ca fiind cancerigeni, sunt masuri ce vor contribui la preventia si vindecarea cancerului. De asemenea, o alimentatie organica va furniza organismului nutrienti ce actioneaza drept co-factori pentru salvestroli : vitamina C, niacina, magneziu si fier. 

Revenind la suplimentarea cu Salvestrol, consider ca este absolut necesara, mai ales ca expertii sustin ca noi ne asiguram in jur de 10% din cantitatile optime de Salvestrol, fata de acum 100 de ani. Chiar si in conditiile unei alimentatii organice, cantitatile de hrana pe care ar trebui sa le consume cineva sunt enorme. 

La noi in tara, din fericire, se gaseste Salvestrol – supliment natural, importat si distribuit de Hyperfarm. Puteti opta pentru Salvestrol Shield (350 puncte) – pentru preventie sau pentru Salvestrol Platinum (2000 puncte) – pentru tratament. Diferenta intre cele doua produse o reprezinta numarul de puncte de salvestroli, intrucat salvestrolii din plante au potente diferite. 

Ingredientele folosite în realizarea acestui produs sunt 100% naturale, dintr-un complex de fructe, incluzand extract de portocala amara, extract de afin, extract de mure, extract de struguri si excipienti din faina de orez. Nici un fruct utilizat nu a fost modificat genetic, tratat cu pesticide sau agenți fungicizi. 

Ca doza recomandata, intre 2-4 capsule/zi, luate in timpul mesei, in functie de greutatea corporala. 

Mai multe informatii cu privire la Salvestrol poti afla si din acest articol

Sa ne fie cu folos!


 Surse : https://www.salvestrol.ro/, http://jeffreydachmd.com/2013/06/salvestrols-for-cancer-survivors-jeffrey-dach/, https://breastcancerconqueror.com/salvestrol-breast-cancer/


Pentru a fi tot timpul la curent cu ultimul articol publicat pe HRANATATE, te poti abona la NEWSLETTER, moment in care vei primi gratuit pe mail, e-book-ul : Un weekend de detox.

Daca ai gasit utile informatiile cuprinse in acest articol, le poti distribui si prietenilor tai ! Pentru a fi conectati in permanenta, poti sa dai like si paginii de Facebook a site-ului si te invit sa te alaturi grupului de Facebook „HRANATATE” !

Parerea ta conteaza pentru mine ! Imi poti lasa un comentariu la acest articol sau imi poti trimite un mail : contact@hranatate.ro

 

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment