Robert Cadar : In cursa pentru Viata

Mi-am propus ca in fiecare luna sa iti spun cate o poveste…o poveste de Viata, o poveste care sa te motiveze si sa te faca sa te indragostesti de Viata!

Consider ca unii oameni se nasc pentru a ne fi ghizi, maestri, invatatori. Astfel de oameni isi asuma experiente de viata dure, dificile, pe care noi, ceilalti, probabil ca le-am duce mai greu. Oamenii acestia sunt precum un far ce lumineaza si calauzeste corabiile, pe timp de intuneric.

Astazi iti voi impartasi povestea lui Robert Cadar, un tanar absolut normal, precum sunt eu, precum esti si tu. Blogger, pasionat de social media, implicat in proiecte de voluntariat, maratonist, brasovean, vesel, sociabil, placut. Un tip pe care mi-l imaginez ca fiind sufletul gastii lui de prieteni.

In decembrie 2016, viata lui Robert a luat o turnura neasteptata, cand a primit un diagnostic dur : un melanom, o tumora maligna ce ii invadase deja tesuturile din zona capului si a gatului. A urmat o operatie pe masura, in urma careia Robert si-a pierdut o buna parte din maxilar, muschi, vene, ganglioni si alte structuri. Robert a pierdut foarte mult si din capacitatea de comunicare, vorbirea fiindu-i afectata. De asemenea, nici nu poate manca orice, mai ales hrana solida. Acest aspect i-a afectat si greutatea corpului.

Insa, Robert nu a incetat sa alerge, prins in cursa sa pentru Viata!

Ce sa-ti mai spun….povestea nu se sfarseste aici. Robert intampina si un diagnostic de sapte metastaze cerebrale, ceea ce il plaseaza de indata, din punct de vedere medical, in zona de incurabil. Dar, el alearga in continuare, alearga prin in cursa pentru Viata!

Face o operatie pe creier, pentru indepartarea uneia dintre metastaze. Zboara la Marsilia pentru un tratament cu Cyber Knife, pentru a le rezolva pe restul. Costurile, bineinteles, nu sunt decontate de Statul Roman.

Din august 2017 incepe un tratament de imunoterapie cu Nivolumab. Se pare ca tratamentul da roade si situatia ii este favorabila, boala aflandu-se in stationare.

Insa, pe spatele lui Robert sunt niste inflamatii, ce se tot maresc. Sunt suspecte a fi metastaze. Inca nu stim!

Oricum, conform recomandarilor celor mai buni specialisti din domeniu, Robert ar trebui sa asocieze tratamentului cu Nivolumab, inca un medicament de imunoterapie : Ipilimumab.

Dupa cum spuneam, Robert alearga in continuare in cursa pentru Viata!

Acest nou medicament nu este decontat de statul roman, iar costul sau este urias : 25.000 EUR/doza. Ar fi nevoie de 4 doze, deci de 100.000 EUR.

Mult?Putin? Depinde….Robert nu dispune de acesti bani si am putea sa il ajutam sa ii stranga.

Iata o parte din planurile sale :

„Nu renunt la lupta si planuiesc chiar sa scriu o carte despre lupta mea, una inspirationala desigur. In prezent scriu pe blogul personal despre lupta mea, comunic cu bolnavii de cancer si ii motivez pe cei din jurul meu sa aleaga un stil de viata sanatos.”

Cum iti spuneam, Robert este ca un far! Deseori posteaza cate un filmulet pe pagina sa de Facebook, in care povesteste, zambind intotdeauna, despre cum se mai simte, ce mai face, pe unde mai alearga.

Il privesc si ma minunez : cata putere, cata forta, ce spirit nobil!

In ultimii ani, m-am dedicat studiului bolilor (in special a cancerului …pentru ca deh, nevoia ne invata) si calea vindecarii holistice. Am ajuns la concluzia ca nu exista boala incurabila! Iar cei ce au fost diagnosticati cu boli grave si s-au vindecat (sunt numeroase cazuri atestate), au ceva in comun. In principal : dorinta puternica de viata!

Asta imi transmite Robert, de cate ori il vad in filmuletele pe care le posteaza. O dorinta de viata cu o putere incredibil de mare. El dispune de acea putere, acea credinta ce poate muta muntii din loc.

De cate ori il urmaresc, stiu ca acest om are toate sansele sa se vindece. Indiferent de ce zice medicina, indiferent de ce tratamente exista in prezent. Daca nu exista, se vor inventa in timp util, astfel incat Robert sa se vindece!

Pentru a avea acces la aceste tratamente si pentru a se vindeca, iti propun sa il sustinem pe Robert.

„Orice donatie din partea voastra este un pas spre dorinta mea de viata si stiu ca impreuna vom reusi sa invingem aceasta boala.”

Unde se poate dona?

  • pe campania initiata pe facebook  
  • prin SMS (10€)  Trimite sprijina 1002 numele tau la numerele – Orange: 7560  sau   Vodafone: 7410 
  •  pe platforma online GoGetFunding unde poti opta pentru o donatie lunara de 2€, 5€, 10€ sau orice alta suma doresti
  • in contul in Lei deschis la BCR Codlea, Brasov pe numele Cadar Robert Daniel – Cont IBAN RO20RNCB0054105268050001
  • in contul in Lei deschis la ING Brasov – IBAN : RO56INGB0000999907449600 pe numele Cadar Robert Daniel
  • in contul de Euro IBAN RO68RNCB0054105268050010 (Cod SWIFT: RNCBROBU) deschis la BCR Codlea, Brasov pe numele Cadar Robert Daniel
  • pe contul de paypal : paypal.me/CadarRobert

 

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment