Reteta unui Guacamole „Mai Mult ca Perfectul”

Sunt fan guacamole! Si nu de azi, de ieri, ci de vreo 6 ani, mai exact de cand mi-am schimbat stilul de viata si am inceput sa colectionez retete delicioase si sanatoase.

Asa se face ca am tot testat guacamole, in diverse moduri de preparare, cu ceapa sau fara, cu usturoi sau fara si asa mai departe, pana cand am ajuns la ceea ce consider eu a fi un guacamole „mai mult ca perfectul”, autentic, ca la mama lui šŸ™‚

Dar, pana la reteta …..

Tips & Tricks : Cum alegi avocado?

Mult timp m-am confruntat cu o problema : cum aleg un avocado ? Asta pentru ca majoritatea avocado-urilor de pe piata – cu exceptia celor „ready-to-eat”, care sunt de doua ori mai scumpe – sunt necopti. Sau daca nu e crud, atunci e prea copt si deja stricat. Sau daca il iei crud si uiti de el, se strica tocmai atunci cand iti e lumea mai draga si ai vrea sa il folosesti. De toate acestea m-am lovit pe parcursul avocado-experientei mele :), astfel ca m-am pus pe treaba si iata ce am aflat.

1. CuloareaĀ 

  • Avocado crud are o culoare verde intens;
  • Avocado aproape copt are o culoare verde spre maro;
  • Avocado copt are o culoare maro-violet;

2. Textura

  • Avocado crud este tare si degetele nu se afunda in el, atunci cand il tii in mana;
  • Avocado aproape copt este moale, dar totusi are parti tari;
  • Avocado copt este moale si raman urme la o usoara presiune a degetelor;

how-to-tell-if-your-avocado-is-ripe_534834884103d_w1500

3. CoditaĀ 

Rupe codita fructului, iar in functie de ce vei vedea, vei sti daca e crud sau copt sau prea copt :

  • Avocado crud : codita se rupe greu, iar dedesupt este verde galbui;
  • Avocado copt : codita se desprinde usor, iar miezul ce se intrevede este verde intens;
  • Avocado prea copt (stricat) : codita se desprinde usor sau nu o mai are, iar miezul are o culoare maro;

Si inca ceva : invata sa iti alegi avocado-ul in functie de ce doresti sa prepari! Pentru o pasta (guacamole, maioneza, smoothie etc), este indicat sa folosesti un avocado copt, moale si cremos. Pentru o salata, s-ar putea sa preferi un avocado aproape copt, ce poate fi feliat sau taiat cuburi.Ā 

Guacamole „Mai mult ca perfectul”

Ingrediente :

  • un avocado copt, moale si cremos;
  • o rosie, curatata de samburi si tocata cubulete;
  • 1/2 legatura de patrunjel, tocat fin;
  • suc de la 1 lime;
  • 1 praf de chilli;
  • 1 Ā catel de usturoi;
  • sare, dupa gust;

Mod de preparare :

1. Se desface avocado-ul, se scoate miezul moale si cremos, intr-un castronel si se zdrobeste cu ajutorul unei furculite;

2. Se amesteca cubuletele de rosie, patrunjelul tocat fin, sucul de lime (atentie : nu lamaie, ci lime! este mult mai bun), usturoiul zdrobit, praful de chilli si sarea;

3. Se aranjeaza frumos si se serveste pe tortilla sau paine prajita sau paine cu maia, facuta in casa.

Asa l-am savurat!

P.S : Daca nu stii cum se desface un avocado, iata aici un video explicativ foarte util :


Pentru a fi tot timpul la curent cu ultimul articol publicat pe HRANATATE, te potiĀ abona la NEWSLETTER, moment in care vei primi gratuit pe mail, e-book-ul :Ā Un weekend de detox.

Daca ai gasit utile informatiile cuprinse in acest articol, le poti distribui si prietenilor tai ! Pentru a fi conectati in permanenta,Ā poti saĀ dai like si paginii deĀ Facebook a site-uluiĀ si te invit sa te alaturiĀ grupului de Facebook „HRANATATE” !

Parerea ta conteaza pentru mine ! Imi poti lasa un comentariu la acest articol sau imi poti trimite un mail : contact@hranatate.ro.

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citestiĀ aici.

Add A Comment