Remy Ratatouille – asa cum ai vazut in film

Asta iarna m-am uitat din nou la Ratatouille. Si am inghitit in sec de pofta, atunci cand batranul si ursuzul critic a servit mancarea asta fantastica de legume, cu gustul copilariei sale. 

reteta ratatouille

(daca nu ai vazut inca filmul animat, iti recomand sa il cauti si sa-l vizionezi)

Atat de mare a fost pofta mea, incat mi-am propus sa fac aceasta reteta, de indata ce vor aparea rosiile pe piata. De ce nu am facut-o inca din iarna? Pentru ca mie imi place sa consum alimente de sezon si chiar daca puteam sa gasesc in supermarket toate ingredientele, am preferat sa astept pana a inceput vara. 

De indata ce vara si-a facut aparitia, iar in piata am putut gasi rosii zemoase, vinete lucioase, dovlecei fragezi si ierburi aromatice precum busuiocul, cimbrul si patrunjelul, am si purces la pregatirea acestei retete. 

Ratatouille a la Remy

Ratatouille

Remy e sobolanul bucatar! Va amintiti, nu-i asa?

Reteta este foarte simpla, nu va lasati pacaliti de lista de ingrediente. Ideea e ca se face un sos, apoi se pun legumele peste acest sos, iar deasupra se toarna un alt sos, preparat din ierburi aromatice. Nimic complicat, nimic din ceea ce v-ar putea impiedica sa il pregatiti seara si sa-l luati a doua zi, pachet la birou.

Ingrediente :

Pentru sosul de rosii :

2 linguri ulei de masline;

1 ceapa, tocata marunt;

4 catei de usturoi, zdrobiti;

2 ardei grasi, cubulete;

1 cana de rosii pasate la blender;

2 linguri de busuioc proaspat, tocat;

sare si piper, dupa gust;

Pentru Ratatouille :

2 vinete;

2 dovlecei;

6 rosii;

Pentru sosul de ierburi :

2 linguri de busuioc proaspat, tocat marunt;

1 catel de usturoi zdrobit;

2 linguri de patrunjel, tocat marunt;

2 lingurite de cimbru proaspat, tocat marunt;

sare si piper, dupa gust;

4 linguri de ulei de masline;

Mod de preparare :

1. Intai se pregateste un sos de rosii : 

  • se toaca marunt ceapa si se caleste in uleiul de masline;
  • se adauga ardeiul tocat cuburi si usturoiul zdrobit si se lasa sa inmoaie;
  • se pune sare si piper si rosiile date la blender si se amesteca bine;
  • se inchide focul si se pune busuiocul maruntit;

2. Se feliaza legumele pentru Ratatouille. Pentru aceasta operatiune eu am folosit pentru vinete si dovlecei o razatoare fina de tip mandolina, iar rosiile le-am taiat cu cutitul;

3. Intr-o tava de yena se toarna sosul de rosii, iar apoi se pun feliile de legume, alternativ : o felie de rosie, o felie de vanata, o felie de dovlecel si asa mai departe;

4. Ierburile aromatice se toaca marunt sau se dau la blender, asa cum am procedat eu si se amesteca cu ulei de masline, usturoi zdrobit, sare si piper, formand un sos. 

5. Se toarna sosul deasupra legumelor, se acopera cu folie si se da la cuptor pentru 40 de minute sau pana constati ca legumele s-au inmuiat;

Ham! Atat mai pot sa zic!


Pentru a fi tot timpul la curent cu ultimul articol publicat pe HRANATATE, te poti abona la NEWSLETTER, moment in care vei primi gratuit pe mail, e-book-ul : Un weekend de detox.

Daca ai gasit utile informatiile cuprinse in acest articol, le poti distribui si prietenilor tai ! Pentru a fi conectati in permanenta, poti sa dai like si paginii de Facebook a site-ului si te invit sa te alaturi grupului de Facebook „HRANATATE” !

Parerea ta conteaza pentru mine ! Imi poti lasa un comentariu la acest articol sau imi poti trimite un mail : contact@hranatate.ro.

 

 

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment