Practica de vindecare holistica cu Buddha Medicinei

Buddha al Medicinei si Vindecarii

Bhaisajyaguru sau Buddha al Vindecarii si Medicinei este unul dintre aspectele lui Buddha, o fiinta iluminata, ce se ocupa cu vindecarea suferintelor fizice si psihice. 

La un moment dat, in trecutul indepartat, Buddha Medicinei a fost o fiinta umana, un bodhisattva care pe parcursul incarnarilor sale, in aspiratia sa catre statutul de Buddha, si-a definit directiile de actiune in vindecarea tuturor fiintelor aflate in suferinta. 

In timp ce era inca un boddhisattva, Buddha Medicinei a facut 12 juraminte (aspiratii) prin care el defineste foarte clar cum va ajuta fiintele umane, daca va deveni un Buddha. Aceste juraminte ale lui Buddha Medicinei au forta Adevarului. Putem avea incredere totala in ele. 

Daca ne confruntam cu un dezechilibru : o boala, o suferinta fizica, mentala sau emotionala, o dizarmonie, o lipsa de abundenta sau orice ne produce suferinta si durere, noi putem solicita ajutorul si ne putem conecta vibrational la energia vindecatoare a acestei entitati de lumina – Buddha al Medicinei si Vindecarii.

Vom afla in continuare ce promisiuni a facut Buddha Medicinei si cum putem sa ne folosim de puterea sa de vindecare. 

Cele 12 Juraminte ale lui Buddha Medicinei si Vindecarii

1. Sa ilumineze nenumaratele taramuri ale Universului cu fiinta sa radianta, permitand accesul oricui doreste sa devina un Buddha, precum el insusi

„In taramul meu pur, fie ca toate fiintele sa prezinte cele 32 de semne majore si cele 80 de semne minore ale unui Buddha. Daca acest lucru nu se infaptuieste, atunci fie ca eu sa nu ating Iluminarea.”

2. Sa „trezeasca” toate fiintele simtitoare, prin intermediul luminii sale de culoarea lapis lazuli-ului

„Fie ca toate fiintele simtitoare nascute pe pamantul meu pur sa radieze lumina – o lumina ce va alunga tot ceea ce colcaie in intuneric. Daca acest lucru nu se infaptuieste, atunci fie ca eu sa nu ating Iluminarea.”

3. Sa ajute toate fiintele simtitoare cu orice nevoi materiale ii sunt aduse la cunostinta

„Oricine se va naste pe pamantul meu pur, fie ca sa se bucure de abundenta materiala si sa fie lipsit de orice griji materiale. Daca acest lucru nu se infaptuieste, atunci fie ca eu sa nu ating Iluminarea.”

4. Sa corecteze inclinatiile eretice si sa inspire toate fiintele pe calea iluminata a lui Boddhisattva

„Fie ca toate fiintele ce locuiesc pamantul meu pur sa detina o vedere iluminata si pura. Daca acest lucru nu se infaptuieste, atunci fie ca eu sa nu ating Iluminarea.”

5. Sa ajute toate fiintele care il invoca sa urmeze Legile Universului, chiar daca anterior acestea au dat gres

„Fie ca toti cei ce se nasc pe pamantul meu pur sa aiba o conduita pura. Fie ca efectele unei karme negative, datorate actiunilor lor anterioare,sa fie amanate pana atunci cand acestea vor fi benefice cresterii spirituale. Daca acest lucru nu se infaptuieste, atunci fie ca eu sa nu ating Iluminarea.”

6. Sa vindece toate fiintele nascute cu diformitati, boli sau alte suferinte fizice

„Fie ca ei sa debordeze de sanatate, atat mentala, cat si fizica. Fie ca ei sa fie eliberati de orice disconfort sau conditie care impiedica cresterea spirituala. Daca acest lucru nu se infaptuieste, atunci fie ca eu sa nu ating Iluminarea.”

7. Sa ajute in eliberarea de saracie si de boala

„Fie ca numele meu sa devina o mantra ce vindeca toate suferintele. Fie ca sunetul numelui meu si imaginea fiintei mele (nirmanakaya) sa fie ca un balsam ce va usura toate durerile. Daca acest lucru nu se infaptuieste, atunci fie ca eu sa nu ating Iluminarea.”

8. Sa ajute toate femeile care isi doresc sa renasca in corp de barbat si invers

„Fie ca acelora ce vor sa experimenteze alt gen, sa li se implineasca dorinta. Fie ca aceasta alegere sa conduca direct inspre iluminarea lor. Daca acest lucru nu se infaptuieste, atunci fie ca eu sa nu ating Iluminarea.”

9. Sa ajute in vindecarea suferintelor si deziluziilor mentale

„Fie ca toti cei care sunt inselati in viziunile sau credintele lor in ceea ce priveste dharma (scopul vietii), sa se indrepte de indata ce vor auzi numele meu. Fie ca acestia sa porneasca pe calea bodhisattva. Daca acest lucru nu se infaptuieste, atunci fie ca eu sa nu ating Iluminarea.”

10. Sa-i elibereze pe cei asupriti de suferinta

„Fie ca cei ce sunt prizonierii fricilor si sunt usor de manipulat si controlat, fie ca cei ce sunt amenintati cu privarea de libertate si cu pedeapsa, sa lase in urma fricile lor. Daca acest lucru nu se infaptuieste, atunci fie ca eu sa nu ating Iluminarea.”

11. Sa ii hraneasca pe cei ce sufera de foame si sete

„Fie ca cei a caror subzistenta depinde de ruinarea si uciderea altor fiinte, sa aiba toate nevoile lor materiale satisfacute la auzul numelui meu. Fie ca eliberarea lor sa conste in recunoasterea naturii lor interne de bodhisattva.Daca acest lucru nu se infaptuieste, atunci fie ca eu sa nu ating Iluminarea.”

12. Sa ii imbrace si sa ii hraneasca pe cei saraci, ce sufera de frig si foame

„La auzul numelui meu, fie ca toti cei ce sufera de orice forma de foame, sete sau frig, sa li se vindece suferinta. Fie ca ei sa se sature si sa aiba tot ce le trebuie, astfel incat sa se elibereze de grijile lor materiale si sa inceapa sa le fie de folos celorlalti. Daca acest lucru nu se infaptuieste, atunci fie ca eu sa nu ating Iluminarea.”

Cum putem beneficia de efectul celor 12 juraminte?

Dupa ce marele Buddha al Medicinei a facut aceste juraminte, el si-a tinut promisiunile pe parcursul tuturor incarnarilor sale ca bodhisattva. Atunci cand practicam cu Buddha al Medicinei, ar trebui sa ne amintim de aceste juraminte si sa aspiram si noi la ele,  inspre binele superior al tuturor fiintelor simtitoare. 

„Daca cineva mediteaza la Budhha al Medicinei, acela ar putea obtine direct iluminarea, dar între timp va experimenta o crestere a capacitatilor de vindecare atât pentru el, cât si pentru ceilalti, dar si o scadere a suferintelor cauzate de afectiuni fizice sau mentale.” – Lama Tashi Namgyal

Meditatia si mantra de vindecare pe Buddha al Medicinei

Ne asezam intr-o pozitie de meditatie relaxanta. Simtim fluxul de aer cum intra si iese prin narile noastre si lasam gandurile si emotiile sa treaca fara a le judeca. Meditam la cat de binecuvantati suntem in aceasta viata si asupra dreptului nostru Divin la sanatate si abundenta.

Consacram fructele acestei meditatii unui scop (de exemplu :  daca suferim de o afectiune de sanatate, putem dedica meditatia vindecarii noastre). 

Solicitam ajutorul lui Buddha al Medicinei. 

buddha medicinei

Aducem in fata ochilor nostri inchisi, forma albastra-translucida a acestei entitati iluminate care este Buddha al Medicinei si Vindecarii. Forma sa, de culoare albastru adanc translucid, trezeste in noi cea mai profunda stare de constientizare mentala. Chipul sau radiaza blandete. El ne vede, el ne cunoaste si ne doreste binele suprem. In mana sa stanga, deschisa cu palma in sus, tine un bol plin cu un nectar vindecator. In mana sa dreapta, ce odihneste pe genunchi intr-un gest de binecuvantare, tine o plata magica ce are proprietatea de a vindeca toate bolile. Buddha al Medicinei sta intr-o pozitie de meditatie si este inconjurat de lumina. 

Ne adresam acestei fiinte iluminate, ce ne zambeste cu blandete si pe care il simtim atat de aproape : „Buddha al medicinei, te rugam sa ne arati puterea ta vindecatoare!”

Putem vedea acum cum o raza de lumina de un alb stralucitor, ca un laser, ce izvoraste din mijlocul fruntii lui Buddha al Medicinei, patrunde in mijlocul fruntii noastre. Ne umple capul cu o lumina puternica, clara. Lumina dizolva toate imperfectiunile, toate gandurile negative, toate sentimentele inoportune. Toate urmele actiunilor noastre negative sunt sterse si corpul nostru se relaxeaza. Devine o unealta in munca noastra de protectie si ajutorare a celorlalti. Retinem aceasta raza de lumina atat timp cat dorim, in timp ce rostim si experimentam vibratia cuvantului „OM”. 

Acum putem vedea cum din gatul lui Buddha al medicinei tasneste o raza de lumina rosie, radianta si puternica, ce patrunde prin gura noastra in gat si dizolva toate dificultatile pe care le intampinam in a ne exprima. Toate cuvintele negative si rauvoitoare, ce poate au iesit vreodata din noi – chiar si fara intentie, dispar si efectele lor sunt vindecate si anihilate. Limbajul nostru acum este plin de compasiune si intelepciune, un puternic instrument de vindecare si ajutor al semenilor nostri. Retinem raza de lumina rosie, rostim si experimentam vibratia cuvantului „AH”.

Observam cum de la nivelul inimii lui Buddha al Medicinei, o raza de lumina de un albastru intens, stralucitor, tasneste si patrunde in centrul inimii noastre.Tot ceea ce ne este negativ, rau : emotii si sentimente negative, ganduri distructive, programari eronate, false credinte – sunt dizolvate, iar noi ne simtim plini de bucurie si fericire. Alaturi de raza de lumina albastra, vibreaza in noi si cuvantul „HUNG”.

Acum, cele 3 raze de lumina patrund in noi in acelasi timp. Lumina alba, transparenta ne umple capul; cea de culoare rosie – gatul, iar cea albastra – centrul inimii. 

In timp ce primim aceasta transmisie de energie vindecatoare, putem rosti mantra lui Buddha al Medicinei :

„TAYATA, OM, BEKANZE, BEKANZE, MAHA BEKANZE, RADZA SAMUNGATEH, SOHA” 

(mantra se repeta de cate ori simtim, ideal de 108 ori)

Cand am terminat, putem observa cum in fata ochilor nostri, Buddha al Medicinei se dizolva intr-un curcubeu de lumina ce cade asupra noastra, in noi, in toate celulele noastre.

Putem simti cum fiecare atom al fiintei noastre vibreaza cu fericire pura, iar legaturile atomice sunt, de fapt, legaturi de iubire. Putem simti cum corpul nostru este peste tot – nu mai exista, neaparat, o localizare fizica a acestuia. Ceva esential s-a schimbat in noi. Inainte, noi ERAM corpul nostru si astfel, eram vulnerabili in fata proceselor naturale de boala, imbatranire si moarte. Acum, noi AVEM acest corp. Corpul nostru, limbajul nostru, inima noastra – sunt instrumente constiente de care ne putem folosi pentru a ne indeplini misiunea de viata si a atinge starea de iluminare. 

Ne decidem sa pastram aceasta constientizare in toate situatiile de viata cu care ne confruntam. 

Dedicam rezultatele acestei practici in scopul eliberarii de suferinta si vindecarii tuturor fiintelor !

Surse : Sutra Buddha Medicinei de Mynh Thanh si P.D Leigh; http://ashaya.net/medicine-buddha-meaning/; http://neiqigong.ro;


In Bucuresti (deocamdata), pentru acei dintre dvs.interesati de practica cu Buddha Medicinei si Vindecarii, dar si de alte practici si tehnici de vindecare, putem organiza „Serile de vindecare” : grup de practica. Facilitator : Dan Mihaescu (instructor Qigong, terapeut si consultant holistic). Pentru detalii si informatii suplimentare: dan@neiqigong.ro – 0745 151 227


Pentru a fi tot timpul la curent cu ultimul articol publicat pe HRANATATE, te poti abona la NEWSLETTER, moment in care vei primi gratuit pe mail, e-book-ul : Un weekend de detox.

Daca ai gasit utile informatiile cuprinse in acest articol, le poti distribui si prietenilor tai ! Pentru a fi conectati in permanenta, poti sa dai like si paginii de Facebook a site-ului si te invit sa te alaturi grupului de Facebook „HRANATATE” !

Parerea ta conteaza pentru mine ! Imi poti lasa un comentariu la acest articol sau imi poti trimite un mail : contact@hranatate.ro.

 

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment