Phka Spei : Supa cambodgiana de conopida

Pentru astazi am pregatit o supa incredibil de gustoasa, de inspiratie  cambodgiana. Nu am vizitat inca aceasta tara, insa este pe lista mea de „To do”, mai ales pentru templele khmere din jungla si pentru bucataria lor inmiresmata si plina de fructe si legume.

Asadar, privind imagini din Cambodgia si imaginandu-mi ca ma aflu intr-o astfel de calatorie, a aparut aceasta supa alcalina si aromata, pe care ti-o recomand cu drag.

Ingrediente :

  • 2 linguri ulei de cocos;
  • 1 lingurita seminte de chimion;
  • 1 ceapa medie, tocata marunt;
  • 300 ml de suc de rosii natural, facut in casa (sau 3 rosii coapte, cand o fi sa apara);
  • 1 conopida medie, taiata bucatele;
  • 1 ardei rosu iute, scoase semintele si tocat marunt;
  • 1 cana spanac tocat;
  • 2 lingurite ghimbir proaspat, ras;
  • 1 lingura de chimion pulbere;
  • 1 lingurita de turmeric pulbere;
  • 300 ml de lapte de cocos;
  • 1 lingurita de sare;
  • 2 linguri de coriandru sau patrunjel proaspat, tocat;

Mod de preparare :

1. Intr-un vas de gatit (eu iti recomand Zepter), incinge uleiul pentru 30 de secunde;

2. Adauga semintele de chimion si cand incep sa pocnesc, adauga si ceapa; dupa 1 minut, se pune si sucul de rosii/rosiile tocate;

3. Se mai lasa cateva minute, dupa care se adauga restul ingredientelor, se acopera cu un capac si se gatesc timp de 15 minute;

vas zepter

De ce am ales sa gatesc doar in vase Zepter? 

Pentru ca, in urma studiilor si a testelor pe care le-am efectuat, am ajuns la concluzia ca aceste vase sunt de o calitate net superioara si ca pastreaza, in cea mai mare parte, nutrientii. Timpul de gatire este foarte scurt, materialele din care sunt facute vasele Zepter sunt folosite chiar si in medicina, pentru implanturi si proteze sau pentru fabricarea instrumentelor chirurgicale.

Nu stiu cum as putea sa te fac sa simti gustul perfect al legumelor gatite in vas Zepter! Abia atunci poti sa realizezi diferenta intre un vas de gatit obisnuit si un vas Zepter. De aceea, daca simti ca trebuie sa stii mai multe despre vasele de gatit Zepter si tehnologia folosita, te rog sa ma contactezi pe mail (contact@hranatate.ro)/mesaj pe Facebook si te voi redirectiona catre un specialist din echipa Zepter. 


Pentru a fi tot timpul la curent cu ultimul articol publicat pe HRANATATE, te poti abona la NEWSLETTER, moment in care vei primi gratuit pe mail, e-book-ul : Un weekend de detox.

Daca ai gasit utile informatiile cuprinse in acest articol, le poti distribui si prietenilor tai ! Pentru a fi conectati in permanenta, poti sa dai like si paginii de Facebook a site-ului si te invit sa te alaturi grupului de Facebook „HRANATATE” !

Parerea ta conteaza pentru mine ! Imi poti lasa un comentariu la acest articol sau imi poti trimite un mail : contact@hranatate.ro.

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment