supportan

Nutritie oncologica si Supportan

De ce e importanta nutritia oncologica?

Una dintre dificultatile majore cu care se confrunta pacientii oncologici este dereglarea metabolismului. Nutritia oncologica reprezinta  un tratament in sine.

De la tratament sau/(si) din cauza bolii, poate sa apara casexia, malnutritia grava a pacientului, pierderea masei musculare, anemia. Semnele sunt evidente : starea fizica a pacientului se degradeaza rapid, iar lipsa de energie isi face simtita prezenta.

Uneori, astfel de  stari de slabiciune si lipsa de energie, pot aparea pe fondul traumelor psihice si emotionale, a depresiei – stare cu care foarte multi pacienti oncologici se confrunta.

De o nutritie optima poate depinde insasi viata unui pacient oncologic.

Celulele canceroase consuma enorm din rezervele energetice ale organismului. Astfel, corpul este nevoit la a apela la resurse extra – pe care le extrage din muschi. Totodata organismul nu va mai directiona resurse catre sistemul muscular.

De aici si degradarea fizica rapida a celor ce sufera de cancer. Unul dintre simptomele bolii canceroase este tocmai slabirea rapida.

Slabiciunea musculara vine insotita de pierderea capacitatii de miscare. Pacientul devine din ce in ce mai inactiv, pana cand ajunge sa nu se mai poata ridica din pat.

Totodata, este afectat intregul sistem muscular, inclusiv muschii interni. Inima, de exemplu, este un muschi – iar casexia poate merge pana acolo.

Unul dintre obiectivele principale ale tratamentului oncologic este asigurarea nutritiei optime si stoparea sau prevenirea starii de casexie.

Indiferent de cauza aparitiei starii de casexie, este un mare semnal de alarma si pacientul trebuie remediat in regim de urgenta.

Unul dintre remediile la care apelez de indata ce simt ca intru in aceasta stare de slabiciune este bautura nutritiva Supportan.

Supportan este o bautura nutritiva gandita special pentru un pacient oncologic si contine un aport de nutrienti optimi si foarte bine structurat.

Principiile de baza nutritionale pentru un pacient oncologic si Supportan

Dieta sa fie saraca in carbohidrati, dar cu aport energetic mare 

 • Formula Supportan este astfel gandita incat sa asigure 40% energie din grasimi si doar 31% energie din carbohidrati;
 • Celulele canceroase nu pot folosi grasimea ca sursa de energie, astfel ca Supportan hraneste integral pacientul, nu si tumora;

Proteine care sa ajute la sustinerea si refacerea organismului

 • Formula Supportan este bogata in proteine de inalta calitate. Doua sticlute/zi asigura 40 grame de proteine (10 gr/100 ml).
 • Proteinele sunt importante pentru cresterea imunitatii, recuperarea pierderii de masa musculara, refacerea tisulara;

Sa contina acizi grasi EPA Omega 3;

 • Supportan asigura 2 grame de EPA/zi;
 • Acizii grasi Omega 3 EPA joac un rol important pentru nutritia oncologica, intrucat :
  • pot atenua efectele secundare ale tratamentului;
  • contribuie la cresterea limfocitelor T, ceea ce sporeste imunitatea organismului;
  • imbunatatesc statusul nutritional al pacientului;

Sa contina antioxidanti, minerale si multivitamine;

 • Supportan asigura o gama larga de minerale, vitamine si antioxidanti, formulati pentru o nutritie oncologica optima;

In plus, Supportan este imbogatit in ulei MCT, pentru a asigura o digestie buna si o absorbtie optima.

Supportan : recomandari si mod de administrare

Supportan este un supliment gandit special pentru cazurile oncologice ce prezinta sau tind inspre casexie.

Este un aliment – medicament, de sinteza. Eu il folosesc, dupa cum spuneam, la nevoie si pana cand imi revin energetic si fizic. In rest,optez pentru o alimentatie naturala si diversificata, in care includ si suplimente.

Se gaseste destul de greu in farmacii, desi nu imi dau seama de ce. Posibil ca ar fi de folos daca si medicii oncologi l-ar cunoaste si l-ar recomanda pacientilor cu risc de malnutritie.

Eu mi-l procur de pe site-ul Alimente Speciale. Se gaseste in trei arome diferite, in functie de preferinte : fructe tropicale, cappucino sau vanilie.

Pentru suplimentarea dietei se recomanda 2 sticlute/zi.

In cazul in care pacientul nu se mai poate hrani cu altceva, se recomanda 5 sticlute pe zi.

Tratamentul este destul de lung si costisitor, dar cercetarile arata ca in  7 saptamani Supportan are capacitatea de a contribui semnificativ la cresterea in greutate a pacientului.

Sunt mai multe tratamente ce se adreseaza preventiei casexiei. Pentru mine, Supportan este o solutie rapida, optima si la indemana!

*lista ingredientelor si  detalii complete asupra Supportan, gasesti pe site-ul Alimente Speciale.

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment