Icre de fasole

Nu stiu la voi cum e, insa la mine acasa se prepara niste retete standard, mostenite de la mama lu’ mama, care la randul ei a invatat de la mama ei si tot asa mai departe! Nu cunosc unde se opreste acest lant al slabiciunilor culinare, insa ce pot sa spun despre reteta pe care urmeaza sa ti-o impartasesc:

E BESTIALA!

…….si foarte usor de facut, dupa cum vei vedea. 

E mult mai fina si mai domneasca decat clasica fasole batuta – acum, nu ca fasolea batuta nu este un mega-deliciu :).

Si pentru ca tot ne pregatim sa intram in Sfantul Post al Craciunului, ma gandesc ca aceasta reteta iti va prinde tocmai bine. 

Nu-mi amintesc revelioane, craciunuri, zi mama, zi tata, zi matusa etc, fara aceste icre fandosite pe masa! 

Icre de fasole

Ingrediente : 

  • 300 gr de fasole alba, mare, cu bobul dulce;
  • 100 ml ulei de masline – dar vezi sa fie din acela bun, natural, presat la rece;
  • 1 legatura de ceapa verde sau 1 ceapa mica rosie sau alba;
  • sare, dupa gust;
  • sucul de la 1/2 -1 lamaie;

Mod de preparare :

  • Fasolea se lasa la inmuiat de seara pana a doua zi;
  • Se pune la fiert; de preferat ar fi sa se schimbe apa de 3 ori;
    • Tip : Intotdeauna cand schimbi apa la fasole, ai grija sa pui tot apa clocotita, pentru a nu opri procesul de fierbere;
    • Tip : In apa in care fierbe fasolea, arunca si 1-2 frunze de dafin, cateva boabe de ienibahar, piper negru, coriandru – pentru a facilita digestia fasolei;
  • Dupa ce fasolea a fiert, se scurge bine-bine de apa si se pune in robotul de bucatarie;
  • Se incepe mixarea, iar treptat se adauga uleiul;
  • Dupa ce fasolea a devenit cremoasa si pufoasa, se adauga si sucul de lamaie si sarea;
  • La sfarsit, ceapa se toaca marunt si se amesteca cu lingura in icrele de fasole;

Aceste icre merg extraordinar de bine intinse pe o felie proaspata de paine cu maia, alaturi de o salata verde !

Tip final : pentru ca e greu sa fierbi fasole de fiecare data cand ai pofta de asa ceva, iti recomand sa fierbi o cantitate mai mare de fasole si sa pui ce nu folosesti la congelator.

Sper ca ti-a placut reteta mea de casa! Daca si tu cunosti astfel de retete minunate, mostenire de familie, te astept cu drag sa le impartasesti cu mine si ceilalti cititori ai site-ului, pe mail : contact@hranatate.ro. Eu le voi incerca si le voi povesti apoi pe site!


Pentru a fi tot timpul la curent cu ultimul articol publicat pe HRANATATE, te poti abona la NEWSLETTER, moment in care vei primi gratuit pe mail, e-book-ul : Un weekend de detox.

Daca ai gasit utile informatiile cuprinse in acest articol, le poti distribui si prietenilor tai ! Pentru a fi conectati in permanenta, poti sa dai like si paginii de Facebook a site-ului si te invit sa te alaturi grupului de Facebook „HRANATATE” !

Parerea ta conteaza pentru mine ! Imi poti lasa un comentariu la acest articol sau imi poti trimite un mail : contact@hranatate.ro.

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment