Fusilli gigantice cu naut

Acum vreo doua saptamani, am constatat cu placere ca e Saptamana Italiana la Lidl, astfel ca mi-am facut plinul cu tot felul de paste. S-ar putea sa mai vezi multe retete cu paste, de-acum incolo, pentru ca sunt un fan al bucatariei italienesti. 

Mi-au facut cu ochiul aceste fusilli giganti, iar de cum le-am zarit, mi-am si imaginat cum le voi ineca eu intr-un sos aromat de rosii. Si pentru ca vazusem mai demult in meniul de la Da Giulio – restaurantul cu specific italienesc preferat – paste cu naut, „con ceci” – cum le spun italienii, mi-am zis ca acum e momentul potrivit sa incerc aceste paste. 

FUSILLONI

Zis si facut! 

Fusilli giganti con ceci 

Ingrediente :

  • 200 grame de naut fiert;
  • 250 ml de passata de rosii;
  • 1 ceapa;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 1 catel de usturoi;
  • 1 lingurita oregano uscat;
  • 1/2 lingurita de boia afumata;
  • 1/2 lingurita de mustar;
  • 3-4 frunze de busuioc proaspat, tocate marunt;
  • sare si piper, dupa gust;
  • 150 grame de paste fusili giganti;
  • 1 mana de frunze de ruccola;
  • fasii de parmezan;

chickpea-390707_1280

Mod de preparare :

  • Intr-o oala cu apa fiarta si sarata, se pun pastele si se lasa sa fiarba timp de 7-8 minute, pentru a fi al-dente;
  • Dupa ce au fiert, se scot intr-o strecuratoare, se trec prin jet de apa si se pun deoparte;
  • Se incinge uleiul de masline, se toaca ceapa marunt si se pune la calit;
  • Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga si nautul, maruntit in prealabil la robot; 
  • Se amesteca nautul maruntit cu ceapa si cu sosul de rosii, boia afumata, oregano, usturoi, mustar, sare si piper;
  • Dupa ce fierbe sosul timp de 5-7 minute, se adauga si busuiocul proaspat si se mai lasa timp de 3 minute;
  • Se amesteca bine pastele cu sos, astfel incat spiralele sa se umple cu nautul cu rosii; 
  • Se servesc cu frunze de ruccola presarate deasupra si cu parmezan, daca doriti;

Nu stiu cum sunt cele de la Da Giulio (nu le-am incercat, doar am vazut ca au in meniu), insa pastele mele au iesit BESTIALE! Inclin sa cred ca o mare diferenta gustativa o face boiaua afumata, asadar iti recomand sa nu omiti acest condiment.


Pentru a fi tot timpul la curent cu ultimul articol publicat pe HRANATATE, te poti abona la NEWSLETTER, moment in care vei primi gratuit pe mail, e-book-ul : Un weekend de detox.

Daca ai gasit utile informatiile cuprinse in acest articol, le poti distribui si prietenilor tai ! Pentru a fi conectati in permanenta, poti sa dai like si paginii de Facebook a site-ului si te invit sa te alaturi grupului de Facebook „HRANATATE” !

Parerea ta conteaza pentru mine ! Imi poti lasa un comentariu la acest articol sau imi poti trimite un mail : contact@hranatate.ro

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment