Despre tatuaj – intre moda, frumusete si sanatate !

Vrei si tu un tatuaj?

Tatuajele sunt la mare moda, asa ca acum si doamnele isi tatueaza pielea din cand in cand, pe ici pe colo, prin locurile mai mult sau mai putin vizibile. Apoi, la prima vedere „pare” ca tatuajele nu-ti pot face nici un rau. La fel si solarul „pare” ca nu face nici un rau. Insa doar pare. Dar despre solar promit sa scriu intr-un alt articol.

Draga mea doamna, draga domnule daca citesti aceste rânduri si cochetezi cu ideea unui tatuaj, te rog sa citesti in continuare. Iar daca, dupa ce ai parcurs acest articol inca doresti sa-ti faci un tatuaj, atunci iti doresc sa iti iasa un tatuaj frumos. Macar sa iasa frumos, daca tot te supui la toate aceste riscuri.

Vrei sa stii ce contine cerneala/tusul de tatuaj?

Ei bine, intai de toate trebuie sa spun ca exista foarte putine tari care au legi care reglementeaza ingredientele pe care ar trebui sa le contina tusul de tatuaj. Tocmai de aceea, majoritatea producatorilor introduc o gramada de ingrediente ieftine si toxice, ingrediente care odata injectate sub piele nu vor mai putea fi niciodata inlaturate in totalitate.

Unul din studiile publicate de Asociatia Dermatologilor din Statele Unite arata ca in cele mai multe din tusurile de tatuaj s-a gasit mercur. De asemenea s-au gasit metale grele ca de exemplu: titaniu, crom si fier. Apoi s-a gasit cadmiu si nichel. Ca si cum nu era suficient, in toate cernelurile s-au gasit nanoparticule inalt cancerigene. Trebuie sa stim ca nanoparticulele odata injectate intra in fluxul circulator si odata ce s-au stabilit pe un organ sau tesut, pot dezvolta acolo tumori maligne.

Un alt studiu publicat în British Journal of Dermatology arata ca tatuarea cu cerneluri de culoare neagra implica injectarea unor cantitati  substantiale de fenoli si PAH. Mai toti agentii PAH sunt cunoscuti ca factori puternic carcinogenici ce dezvolta tumori odata cu expunerea la radiatiile solare.

La ce te expui atunci cand alegi sa te tatuezi?

Poti dezvolta cancer, infectii  de lunga durata si cu rezistenta crescuta la antibiotic, alergii, fotodermatita si reactii granulomatoase. Aceleasi studii arata ca una din zece persoane tatuate dezvolta eczeme, psoriasis sau complicatii cu lichen plan.

Eu ma aliez asadar cu medicii dermatologi în campania lor “Think before you ink”.

Dragilor îmi doresc sa fiti frumosi, însa nu exista frumusete fara sanatate.

O zi frumoasa ca voi sa aveti !

Cosmetolog Lili Psarudakis (click aici pentru contact)

Daca informatiile cuprinse in acest articol ti-au fost de folos, te rog da share si prietenilor tai ! Sharing is caring ! 🙂
Urmeaza calea faurita de oamenii intelepti ! Alege si TU produse sanatoase !

Cosmetolog cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul cosmeticii faciale şi corporale, Lili Psarudakis a activat în saloane de top din Thessaloniki-Grecia unde a deţinut şi propriul său institut de înfrumuseţare. Repatriată de curând în România, Lili activează în prezent în Bucureşti. Specializată la branduri internaţionale Estee Lauder, La Prairie, Shiseido, Sothys şi Bruno Vassari, Lili este o promotoare a cosmeticii naturale.
Urmăriţi pagina de Facebook a cosmetologului Lili Psarudakis şi veţi găsi o mulţime de reţete de creme şi serumuri, demachiante şi măşti absolut naturale.

Add A Comment