Daca vrei sa iti protejezi ochii si vederea, evita aceste alimente!

Inainte sa intram mai adanc in subiect, stiai ca pe la inceputul anilor 1900 doar 6% din populatia Americii erau miopi? Astazi, peste 65% au probleme cu ochii. In Romania, lucrurile stau un pic mai bine, dar nu cu mult. Circa 60% din intreaga populatie au probleme cu ochii si vederea.

La inceputul anilor 1900 nu exista mancare nesanatoasa. Oamenii mancau fructe si legume proaspete, cereale fara aditivi si conservanti. Este adevarat ca atunci alimentatia nu era atat de usor de produs – nici nu erau atatea guri de hranit ca acum –si nici nu era atat de diversa si gustoasa.

Mai jos am facut o lista cu o mare parte dintre alimentele nocive de care ar trebui sa te feresti sau sa le consumi mult mai putin:

  • Chipsuri si snacksuri
  • Chimicale, coloranti (In foarte multe produse alimentare)
  • Antibiotice pe o perioada lunga
  • Zahar (in special cel alb)
  • Sucuri acidulate
  • Lapte comercial (Incarcat cu hormoni de crestere)
  • Dulciuri si prajituri
  • Sare de masa extrafina (iti recomand sare de mare)
  • Grasimi
  • Uleiuri de legume ieftine luate din supermarket
  • Margarina vegetala (facuta din uleiuri hidrogenate – este una dintre cele mai daunatoare alimente)
  • Mancaruri foarte sarate
  • Cam tot pe ce scrie sugar-free sau fara zahar

 ZAHARUL

Zaharul alb este unul dintre cele mai periculoase si nocive alimente pentru ochii tai. Studii recente au aratat ca zaharul brun reprezinta o alternativa mai buna, fiindca are o valoare calorica mai mica.

Ai grija la substituentii zaharului.Indulcitorii artificiali reprezinta unele dintre cele mai toxice substante din alimentele din ziua de azi. In special aspartamul! Din pacate, aceasta chimicala toxica se gaseste in multe alimente si devine dificil de evitat.

Aspartamul a fost interzis initial de FDA, fiindca este periculos. Numai ca dupa mai multi ani de presiune din partea companiilor de alimente care Il producea si o schimbare a managerului FDA, acest aditiv oribil a fost legalizat.

Aspartamul este printre alte lucruri, un aliment neurotoxic! Cu alte cuvinte, iti otraveste creierul. Vei gasi practic aceasta substanta in fiecare aliment procesat si impachetat pe tot ce scrie „fara zahar”. Un alt chimical cum ar fi zaharina, este la fel de nociva. Nu consuma absolut nimic care contine asa ceva. In timp nu se va merita riscul.

SAREA

Consumul excesiv de sare afecteaza arterele, presiunea sangelui creste, duce la obezitate si la o gramada de alte afectiuni. Ingrosarea arterelor cauzeaza circulatie slaba ochilor si prin urmare o vedere la fel. Excesul de sare incarca rinichii si eventual creeaza edeme (infiltratie de lichid in tesuturi). Foloseste legume de sezon sub forma de praf, in loc de sare sau consuma sare de mare, fiindca asta este mai buna pentru tine.

GRASIMILE SI ULEIURILE

Grasimile si uleiurile sunt foarte neintelese. Toti am fost confuzi de asa numita industrie a sanatatii care a promovat alimentele cu putine grasimi. De fapt, grasimile reprezinta o parte esentiala din nutritia ta.

Dar sunt multe tipuri de grasimi si in timp ce unele sunt sanatoase, altele nu sunt sanatoase deloc.

Daca te-as pune sa alegi intre grasime naturala, ulei de floarea soarelui si ulei extra-virgin de masline, ai fi sigur ca ai putea sa alegi corect?

Problemele de colesterol sunt legate de consumarea grasimilor, dar din nou, aici se afla o parte prost inteleasa in ce tine de nutritie si sanatate. Grasimile nesanatoase blocheaza ficatul si vezica biliara.

Imediat o sa-ti prezint o lista scurta de uleiuri si grasimi nocive pentru organism, urmate de niste lucruri interesante.

Ai grija la orice tip de ulei sau grasimi care au fost supuse oricarui tip de procesare, incluzand frigerea. Grasimile si uleiurile devin nocive dupa ce au fost puse la fript. Acestea sunt cel mai bine consumate In starea lor naturala. Limiteaza-ti consumul de grasimi si uleiuri fripte.

Elimina toate uleiurile urmatoare din alimentatia ta fiindca sunt periculoase pentru sanatate:

  • Orice tip de margarina
  • Ulei de seminte de bumbac
  • Ulei de rapita si canola

Uleiul de soia si canola sunt uleiuri industriale extrem de toxice pentru organismul uman! Nici nu cred ca se mai folosesc, dar totusi am zis ca poate este util sa mentionez despre.

Toate margarinele sunt hidrogenate ca sa se faca solide la temperatura camerei. Procesul de hidrogenare face niste lucruri ciudate asupra structurii uleiului si se transforma Intr-o grasime nociva.

Pe langa asta margarina este facuta din ulei care fierbe la o temperatura extrem de mare printr-un aliaj de nichel si apoi oricare elemente toxice precum anumiti acizi si soda caustica, sunt folosite sa anihileze nichelul si sa continue cu procesul uleiului. Din pacate, o parte dintre aceste chimicale raman in uleiul nutritional distrus.

Asa ca nu a ramas mai nimic care sa te ajute si mult care sa-ti faca rau. Margarina iti va ingrosa arterele in timp si iti va reduce durata de viata. Margarina a fost introdusa pentru a inlocui untul si alte grasimi naturale, pe care oamenii le credeau nesanatoase, fiindca in opinia lor cauzau boli de inima si alte probleme. De la introducerea margarinei, bolile de inima au inceput sa se inmulteasca ceva mai mult.

Uleiul de canola si cel de rapita sunt uleiurile cele mai nocive si de cea mai proasta calitate. Nici nu cred ca ai consumat vreodata asa ceva si sper nici sa n-o faci.

Uleiul din seminte de bumbac este cunoscut pentru reducerea testosteronului si spermatozoizilor la barbati.

Citeste etichetele de pe produsele alimentare si fereste-te de canola si de ulei din seminte de bumbac. Daca gasesti alimente care contin asa ceva, nu le consuma.

Daca vrei ochi buni, ramai la aceste uleiuri:

  • Masline
  • Floarea soarelui
  • Susan
  • In

Cumpara-le din magazine si ai grija sa fie organice (bio), rece presate si nefiltrate. Este putin mai scump, dar sanatatea ta merita. Nu cumpara chestii comerciale din supermarketuri. Majoritatea sunt porcarii.

Acest articol reprezinta un subcapitol gratuit din cartea VEDERE FARA OCHELARI, scrisa de Daniel Dinu, un om care a renuntat la ochelari, imbunatatindu-si vederea 100% NATURAL, fara sa apeleze la operatii cu laser.

Povestea lui alaturi de cartea pe care a scris-o (+ o mulțime de bonusuri pentru cei care o comanda acum), o gasesti AICI


Pentru a fi tot timpul la curent cu ultimul articol publicat pe HRANATATE, te poti abona la NEWSLETTER, moment in care vei primi gratuit pe mail, e-book-ul : Un weekend de detox.

Daca ai gasit utile informatiile cuprinse in acest articol, le poti distribui si prietenilor tai ! Pentru a fi conectati in permanenta, poti sa dai like si paginii de Facebook a site-ului si te invit sa te alaturi grupului de Facebook „HRANATATE” !

Parerea ta conteaza pentru mine ! Imi poti lasa un comentariu la acest articol.

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment