Cum ajungi sa dobandesti continenta sexuala ?

Articolul „Continenta sexuala sau tineretea fara batranete” scris de specialistul in Ayurveda, Vasile Scarpet, a trezit interesul multora dintre voi. Este frumoasa concluzia de la sfarsitul articolului:

„Toate acestea demonstreaza cu claritate faptul ca stapanind continenta sexuala, oamenii pot redeveni ceea ce au fost creati : stapani ai timpului si spatiului, demni de atributele cu care au fost inzestrati de Creatorul lor.”

In urma numeroaselor intrebari primite, l-am rugat pe Vali sa ne lamureasca si sa ne spuna cum ajungem sa dobandim continenta sexuala. 

Continenta sexuala, sau capacitatea barbatului si a femeii de a retine energiile sexuale in cadrul actului amoros, este o calitate care se poate obtine si mentine prin intelegere, efort si perseverenta, constientizare.

Inainte de toate, trebuie intelese mecanismele subtile prin care energiile sexuale nu parcurg traseul clasic (ejaculare in cazul barbatului, sau descarcare fiziologica in cazul femeii), ci se transmuta si sublimeaza in energii mai elevate, pe planurile superioare ale fiintei.

In practica yoga se cunosc si se practica tehnici specifice de constientizare, control si ascensionare a energiei, care au rolul de a eleva plenar pe cel/cea care le practica.

Intre acestea, se numara asa-numitele bandha-uri,( in lb.sanscrita, “contractii”), care acumuleaza si apoi distribuie energia in planurile superioare, conform teoriei chakra-elor, in numar de 7.

De la inceput, precizez ca aceasta stare de continenta sexuala este corelata cu starea generala de vitalitate a fiintei, o energie slaba prezenta pe primele 3 chakra-e, de exemplu, facand destul de improbabila dobandirea si mai apoi mentinerea acestei stari globale.

Ajuta si aici si asa-zisa “continenta verbala”, care are rolul de a conserva si transmuta energia fiintei in cauza, stiut fiind faptul ca energia se poate pierde pe mai multe planuri.

Printre cele mai eficiente tehnici de transmutare si sublimare a energiei sexuale a fiintei se enumara: uddyana bandha, nauli kriya, anumite asane specifice, precum brahmacharyasana( brahmacharya fiind retinerea si controlul energiei sexuale, una din tehnicile fundamentale din categoria Yama ale practicii Yoga), yoniasana ( yoni fiind denumire sanscrita, simbolica, a organului genital feminin), yonimudra, tehnica de sublimare a energiei , asociata cu tehnici de respiratie( pranayama), asa-numitele oli mudra-e, considerate cele mai puternice si eficiente in acest sens, exercitii de vizualizare, constientizare, meditatii specifice, etc.

Aceste exercitii se executa obligatoriu la sala, urmarindu-se executia corecta siconstantaa acestora, in prezenta unui instructor specializat.

In primul rand insa, trebuie inteles faptul ca aceasta stare nu trebuie sa fie un scop in sine, necorelat cu ansamblul comportamental al fiintei, ci trebuie sa fie integrata in mod armonios in tot ceea ce tine de manifestarile fiintei respective.

In cazul femeilor, exista o capacitate naturala de a stapani aceste tehnici, cu alte cuvinte, de a dobandi controlul asupra energiilor erotice ale fiintei.

In cazul barbatilor insa, si datorita faptului ca organele sexuale masculine sunt orientate in exterior, trebuie sa existe o perioada de antrenament constant si perseverent, apreciat in unele texte ca avand o durata de 7-9 luni, in mod obisnuit.

Principalul “ motor” al continentei sexuale este si nu poate fi altul decat iubirea autentica, starea de compasiune, transfigurare si dorinta de a-l ajuta pe celalalt sa se cunoasca si sa se armonizeze plenar in cuplu.

Starea de continenta sexuala trebuie, deci, sa fie insotita obligatoriu de iubirea care ii reuneste pe cei doi parteneri, aceasta este “regula de aur” peste care nu se poate trece.

Numai Impreuna, cei doi pot regasi “ritmul plenar al manifestarii iubirii nelimitate, cosmice”, cum se afirma in unele texte secrete ale intelpeciunii orientale.

Numai Impreuna, Imposibilul devine cu usurinta posibil, prin Iubire si Devotiune.

Pentru a invata toate tehnicile mentionate in articol, va recomand sa luati legatura cu Vasile Scarpet (Vali) la numarul de telefon 0725 081 061.

 

 

 

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Comments

  1. Pingback: Cum poti transforma sexul intr-o practica spirituala? - Hranatate

  2. Pingback: F**e-o pana o schimbi ! | Hranatate

Add A Comment