alimente speciale

Crema de gris de mei cu „lapte” si jeleu de portocale

Astazi iti prezint o reteta de sarbatoare, fara gluten, fara lactoza, un dulce foarte sanatos, care face parte din campania „Mananc Responsabil de Sarbatori”, initiata de prietenii de la Alimente Speciale. 

Pe scurt, ca sa nu mai reiau povestea, campania „Mananc Responsabil de Sarbatori” isi propune sa arate tuturor ca se pot crea preparate incredibil de gustoase si sanatoase, iar daca suferi de intoleranta la gluten (valabil pentru >80% din persoane), la lactoza (idem), boala celiac, diabet sau ai alte nevoi speciale de nutritie si metabolism, exista solutii si inca unele foarte bune! 

De aceea, iti recomand sa cauti si sa urmaresti, pe Facebook, hashtagul #ManancResponsabildeSarbatori, unde vei gasi toate retele colegilor mei din blogosfera, care participa la aceasta campanie.

De asemenea, iti sugerez sa incerci si prima mea reteta din cadrul campaniei : Omleta vegana din faina de naut, fara gluten.

Printre produsele pe care le-am primit de la Alimente Speciale, am gasit si un gris de mei, un lapte vegetal din orez si un pliculet cu zahar brun vanilat.Acum, voi sa fi fost in locul meu….ce-ati fi preparat?

alimente speciale

 

Un gris cu lapte, evident. Asa m-am gandit in prima etapa, insa mi-am amintit ca am mancat la un moment dat, pe la arabii mei din Voluntari, un desert exotic, aromat si parfumat. Era tot un fel de budinca de lapte si cu o crema de portocale dulce-acrisoara. Iar pentru ca tocmai cumparasem niste portocale bio, direct de la mama lor din Grecia, nu am mai stat pe ganduri si am trecut la fapte. 

Roz Bi-Haleeb Mbattan se numeste reteta sau crema de lapte cu jeleu de portocale. Minuneee!

Crema de „lapte” cu jeleu de portocale 

alimente speciale

Ingrediente :

Mod de preparare : 

  • Grisul de mei se spala si se pune la fiert in apa; se va forma un fel de pasta;
  • Laptele vegetal se amesteca cu zaharul vanilat, cu zaharul de cocos si cu coaja de portocala si se incalzeste, la foc mic; nu trebuie sa fiarba;
  • Se strecoara laptele si se amesteca cu pasta de gris si cu uleiul de cocos;
  • Intr-un ibric separat, se pune la incalzit sucul de portocale si cu agar-agar-ul. Se amesteca bine, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin;
  • Budinca de lapte se toarna in cupe sau castronele, iar deasupra se toarna jeleul de portocale;
  • Se orneaza cu fisticul tocat;

Este o reteta fara gluten, fara lapte si cu un index glicemic mic! In plus, vine cu beneficiile meiului, despre care stim ca este socotit „dinamul digestiei” si ca este o sursa excelenta de magneziu.


 Reteta mea participa la un concurs! Da-i un like, daca doresti! Multumesc 🙂 <3


Pentru a fi tot timpul la curent cu ultimul articol publicat pe HRANATATE, te poti abona la NEWSLETTER, iar daca ai gasit utile informatiile cuprinse in acest articol, te rog sa le distribui si prietenilor tai !

Te astept si pe pagina de Facebook a site-ului si te invit sa te alaturi grupului de Facebook „HRANATATE” !

Parerea ta conteaza pentru mine ! Imi poti lasa un comentariu la acest articol sau imi poti scrie pe adresa de mail : contact@hranatate.ro. Voi citi cu interes si iti voi raspunde degraba.

Iti multumesc !

alimente speciale

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment