Ciocomagic : tortulet raw-vegan

Eiii….dragii mei!

Poate ca stii deja sau poate ca te-ai prins, iar daca nu, iti marturisesc acum ca am o mare pasiune in viata : CIOCOLATA. Si nu de orisicare ciocolata, ci cat mai neagra, cat mai fara zahar, cat mai organica, cat mai naturala.

Asa se face ca atunci cand am primit un pachet ciocolatos de la Unicorn-Naturals, plin cu tablete de ciocolata, cu cacao bio, cu perle de ciocolata calda si stiind ca timpul nu exista, am trecut direct la fapte.

Adica, mi-am luat blender-ul de o toarta si l-am pus la treaba si mi-a iesit o frumusete de tortulet raw-vegan, ciocolatos din cap si pana in picioare.

E atat de usor de facut, daca ai ingredientele necesare, incat ar fi o supriza numai buna de sarbatorit 1 iunie pentru copilasii cuminti, mici sau mari.

Tortulet Ciocomagic

Dupa cum se vede, tortuletul meu are 3 straturi si este glazurat cu ciocolata. Pentru a-l monta, am folosit o forma de tort rotunda, cu fund detasabil si diametrul de 10 cm.

Primul strat :

  • 100 gr migdale, hidratate de seara;
  • 100 gr alune de padure, hidratate de seara;
  • 100 gr nuci romanesti, hidratate de seara;
  • 2 linguri miere sau sirop de cocos/curmale/agave;
  • 2 linguri de unt de cacao topit;
  • 2 linguri ulei de cocos;
  • 1/2 lingurita esenta naturala de vanilie;
  • 2-3 linguri cacao organica Green&Blacks

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se maruntesc. „Blatul” astfel obtinut se monteaza in forma de tort si se da la congelator.

Al doilea strat :

  • 200 gr nuci de caju, hidratate cu patru ore inainte;
  • suc de la 1/2 portocala sau cat sa acopere nucile de caju;
  • 4 linguri unt de cacao topit;
  • 2-3 linguri indulcitor natural (miere/cocos/curmale/agave), dupa gust;
  • 2-3 linguri cacao organica Green&Blacks;
  • 50 gr visine in alcool;

Ingredientele, cu exceptia visinelor, se blenduiesc bine, pana se transforma intr-o crema fina. Se toarna aceasta crema peste blat, se adauga si visinele si se da la congelator.

Al treilea strat :

  • 2 avocado mari sau 4-5 mici; trebuie sa fie coapte;
  • 2 linguri indulcitor natural (miere/cocos/curmale/agave);
  • 3 linguri cacao organica Green&Blacks;
  • 2 linguri unt de cacao topit;

Avocado se curata de coaja si de samburi si se blenduieste bine cu restul ingredientelor. Se va obtine o crema foarte fina, ce se adauga peste celelalte straturi si se pune la congelator.

Deasupra am ales sa ornez cu capsuni proaspete, bucati de ciocolata organica Green&Blacks si  perle de ciocolata calda Hans Sloane

Peste toate am turnat o glazura de ciocolata, obtinuta prin topirea unei 1/2 de tableta de ciocolata organica de gatit Green&Blacks.

Am lasat tortuletul la congelator, ca sa se „coaca” bine de tot :). Cu cateva ore inainte de a-l consuma, se scoate de la congelator si se lasa sa se dezghete, la frigider.

Sunt sigura ca reteta mea ciocolatoasa iti face cu ochiul, asa ca daca o vei testa, te rog sa-mi lasi in comentarii parerea ta!


Pentru a fi tot timpul la curent cu ultimul articol publicat pe HRANATATE, te poti abona la NEWSLETTER, moment in care vei primi gratuit pe mail, e-book-ul : Un weekend de detox.

Daca ai gasit utile informatiile cuprinse in acest articol, le poti distribui si prietenilor tai ! Pentru a fi conectati in permanenta, poti sa dai like si paginii de Facebook a site-ului si te invit sa te alaturi grupului de Facebook „HRANATATE” !

Parerea ta conteaza pentru mine ! Imi poti lasa un comentariu la acest articol sau imi poti trimite un mail : contact@hranatate.ro.

 

 

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment