Ciclul menstrual si enorma sa putere de vindecare

Miturile capata forma si devin realitate, datorita ultimelor cercetari stiintifice efectuate asupra ciclului menstrual !

Inainte ca ciclul menstrual sa fie privit ca o „boala”, acesta era o binecuvantare, iar femeia care era la menstruatie era venerata si divinizata.

Pe masura ce a luat amploare patriarhatul, iar noi, oamenii ne-am indepartat de Sursa, menstruatia a inceput sa fie vazuta ca o stare rusinoasa, iar femeia aflata la menstruatie sa fie considerata murdara.

Astazi, mai rau decat oricand, menstruatia este privita ….ca o boala, iar femeile se trateaza cu medicamente analgezice, folosesc tampoane ce cauzeaza boli inflamatorii sau chiar cancer, au sindrom premenstrual si asa mai departe.

Menstruatia este o binecuvantare, nicidecum o boala. Menstruatia este darul divin pe care l-a primit femeia, inca de la nastere. Fara menstruatie nu ar exista viata.

Tot disconfortul cauzat de ciclul menstrual, durerile de mijloc sau de burta, hemoragiile abundente, durerile de cap, starile de nervozitate, de depresie si tot ceea ce credem ca este normal sa traim si mai mult decat atat – sa tratam, atunci cand suntem la ciclu, nu sunt altceva decat semnele dezechilibrului grav in care ne aflam !

Intotdeauna, atunci cand ajungem sa experimentam un simptom, o boala, orice dezechilibru, la nivelul corpului, de fapt scoatem la suprafata, dezechilibrul energetic, emotional, mental si sufletesc in care ne aflam de foarte mult timp.

Asadar, menstruatia este un dar, ce ne apartine doar noua, femeilor ! Daca atunci cand suntem la ciclu, experimentam orice mic disconfort, fie fizic, fie emotional – inseamna ca este absolut necesar un moment de introspectie si meditatie asupra a ceea ce se intampla in viata noastra.

Inainte ca menstruatia sa fie privita ca o rusine sau mai rau – o boala, oamenii au recunoscut puterea si binecuvantarea divina a ciclului menstrual. Exista multe mituri si legende in care femeia si harul sau Divin de a sangera luna de luna, sunt venerate. Iata doar cateva dintre acestea :

 • Numele „Adam” provine din ebraica si inseamna „primul om”, dar in acelasi timp are si notiunea de „a fi rosu”; potrivit legendei, Dumnezeu l-a creat pe Adam din lut;
 • Raul Styx in care a fost scaldat eroul grec Ahile, nu este altceva decat reprezentarea in mitologia greaca a sangelui menstrual; raul izvora din Infern (pantecele Pamantului) si era un suvoi de foc si lava (rosu, fierbinte);
 • Filozofia chineza Tao spune ca un om poate deveni nemuritor (sau cel putin, invincibil si longeviv) prin absorbirea fluidului rosu yin, asociat cu sangele menstrual. Despre Imparatul Galben circula legenda ca ar fi devenit zeu dupa ce a fuzionat cu fluidul rosu yin provenit de la 1200 de femei;
 • Faraonii Egiptului isi obtineau divinitatea dupa ce consumau „sangele lui Isis”, zeita mama;

Si iata ca dupa atatea secole de ignoranta, ajungem in sfarsit sa intelegem importanta si binecuvantarea de care este insotita menstruatia. Cercetarile stiintifice derulate in ultimii ani au scos la iveala un adevar uimitor si uitat demult : sangele menstrual contine celule stem. Celulele stem sunt acele celule primordiale, celulele „susa”, care au abilitatea de a se transforma si inlocui orice celula din organismul nostru.

Mai mult decat atat, celulele stem recoltate din sangele menstrual s-au transformat cu succes in celule nervoase, in vitro sau in culturile de laborator. Transplantate apoi animalelor de studiu cu probleme neurologice (atac), s-au constatat ameliorari semnificative ale starii lor de sanatate.

Dar nu doar pentru regenerarea sistemului nervos se pot folosi celulele stem din sangele menstrual. Acestea si-au demonstrat abilitatea de a se transforma cu succes in celule cardiace, celule osoase, celule cartilaginoase si alte tipuri de celule umane. In urma studiilor efectuate s-a ajuns la concluzia ca, prin intermediul celulelor stem extrase din sangele menstrual se pot vindeca diverse afectiuni : diabet, ciroza, boli cardiace, boli neurologice.
Se pare ca celulele stem extrase din menstruatie au un mare avantaj : sunt lipsite de reactie imunologica de respingere. Iar acest lucru este valabil nu doar pentru pacientele de la care au fost colectate, dar si pentru alti pacienti.
Cercetarile si studiile asupra sangelui menstrual continua si atesta ceea ce era stramosii nostrii stiau : sangele menstrual este o binecuvantare.

Iar despre cum putem folosi acest dar divin spre binele nostru si al celorlalti, voi povesti in articolele urmatoare !


Pentru a fi tot timpul la curent cu ultimul articol publicat pe HRANATATE, te poti abona la NEWSLETTER, iar daca ai gasit utile informatiile cuprinse in acest articol, te rog sa le distribui si prietenilor tai !

Te astept si pe pagina de Facebook a site-ului si te invit sa te alaturi grupului de Facebook „HRANATATE” !

Parerea ta conteaza pentru mine ! Imi poti lasa un comentariu la acest articol sau imi poti scrie pe adresa de mail : contact@hranatate.ro. Voi citi cu interes si iti voi raspunde degraba.

Iti multumesc !


  Surse : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18522233; http://www.sciencedaily.com/releases/2008/04/080423075810.htm; http://healthland.time.com/2011/03/09/stem-cells-from-menstrual-blood-strange-but-true/; https://www.cryo-cell.com/menstrual/stem-cells; http://www.thefountainoflife.org/womb-awakening/sacred-menstruation/sacred-menstruation-reclaiming-our-wise-blood/;

 

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Comments

 1. Pingback: Tot ce ai vrut sa stii despre cupa menstruala - Hranatate

 2. Multumim pt articol.Asa este,femeia este binecuvantata de Dzeu., din pacate ea este considerata inferioara de societatea patriarhala si de biserica care din nestiinta si ignoranta o acuza pe nedrept, femeile nu mai stiu nici ele cu ce daruri divine au fost create si se considea,ele insele inferioare si "murdare",uitand ca in felul acesta il desconsidera pe Dzeu
 3. Zamolxes
  draga delia, daca intr-adevar sangele menstrual are celule stem care se pot transforma in celule nervoase, ar trebui sa bei si tu cativa litri sa-ti inlocuiesti celulele lipsa din creierasul tau. si poate dupa aia nu o sa mai scrii asemenea tampenii.....
 4. Asa este Rabba Baba, se stie ca imparatii si faraonii erau reptilieni nu oameni, si normal ca pt ei sangele este important. Nu spun ca femeile sunt spurcate in perioada menstruatiei, dar nu sa bei menstruatie sau sa faci sex in perioada asta, pt ca ciclul inseamna ca te cureti.
 5. Spurcaciune ! Satanism ! Mai bine moartea decat o sanatate obtinuta in felul acesta ! Demonii intra in voi cand va spurcati in felul acest ! Aceia va vindeca apoi > insa avansatii stiu bine asta ! Moarte Lui Lucifer prea-spurcatul care va invață sa deveniti spurcati precum el !

Add A Comment