Ce este feminitatea?

In ultima vreme, luam parte la un frumos proces evolutiv de trezire a constiintei si a relevarii adevarului despre cine suntem noi.

Sunt o Femeie. Cu ani in urma, mi-am innabusit feminitatea. Am ales, in schimb, sa fiu independenta, sa fac o cariera, sa castig bani. Iar asta m-a costat. Am platit pretul singuratatii, al neiubirii de sine si chiar am pierdut o parte din trup : sanul drept.

A urmat procesul de trezire si de vindecare. Incet, dar sigur, mi-am redobandit feminitatea cu toate atributele sale.

Pentru mine, Feminitatea inseamna in primul rand creativitate, vulnerabilitate si renuntare la nevoia de control. Mai inseamna : gingasie, compasiune, maternitate, ambrozie, senzualitate, frumusete interioara, abandon, incredere, adoratie.

Cand am zile in care „uit” cine sunt, primesc o mana de ajutor din partea celorlalte surate. Fiindca odata ce ti-ai acceptat si recunoscut Esenta, nu mai ai cum sa o pierzi.

Intr-una dintre aceste zile, am dat peste un superb articol comun despre Feminitate, scris de Fetele de la Huedin.

Ce este feminitatea ?

Feminitatea este data de conexiunea cu propriul corp. Femeia ar trebui sa fie prezenta in corp, sa il iubeasca si sa il respecte, sa il onoreze, in felul ei propriu. Corpul nostru este o parte din Mama Pamant si onorandu-l si iubindu-l pe el, onoram si iubim Viata. (Lucia Neagoe)

Feminitatea inseamna respect fata de mine insami, adica ma iubesc si ma accept asa cum sunt, dar sunt atenta si la actiunile pe care le fac, la felul cum ii tratez pe cei din jur, chiar daca nu sunt de acord cu actiunile lor. Consider ca cei din jur ne sunt oglinzi si in functie de ce eman aceea primesc.
…parul, pielea, felul cum iti mentii postura corpului, zambetul din adanc, ochii care privesc cu calm si cu iubire, toate astea fac un intreg.
Feminitatea inseamna liniste muuulta. Incredere in sine. (Cristina Colto Pentek)

Feminitate inseamna blandete puternica, empatie, eleganta, armonie interioara si exterioara, sensibilitate. (Ioana Madalina Oancea)

Feminitate inseamna atunci cand sufletul tau se bucura de lucrurile simple: zambetul unui copil, o îmbrătisare, mireasma unei cafele, gustul unei prajituri, un cantec, o rugaciune … lista poate continua. Inseamna iubire de tine cand te privesti in oglinda si apare un zambet ” sunt minunată”. Cand vezi in toate „imperfectiunile” lucruri frumoase. (Dana Pavăl)

 

Eu vad feminitatea sub forma unei priviri intense care spune că știu cine sunt, ce pot și mă simt bine cu mine oricum. Cred că feminitatea vine din atitudine, din a-ți permite sa fii libera cu tine, să îți lași emoțiile să curgă pentru că așa te simți tu bine și nu pentru a le dovedi celorlalți cat de grozavă ești. Eu vad autenticitatea ca o trăsătură definitorie a feminității, chiar daca uneori reprezintă ieșirea din norme.
Feminitatea = candoare+relaxare+frumusețe+alinare+iubire multa.
Feminitatea este cel mai mare har cu care o femeie vine pe lume, pe care și-l poate dărui sieși, în primul rând și doar apoi celorlalți. (Aly Andra)

La toate aceastea, putem adauga caldura si subtilitatea. (Acnaib Aedab)

Autenciticitate si senzualitate.
…si as mai adāuga poate tandretea. Si douā rânduri dintr-o poezie, pe care încerc sa le traduc: Dacā ti-e frig, te învelesc cu sufletul meu “Ha tested fázik,lelkem rád adom.” (Vincze Timea)

Feminitatea este calitatea de a fi mama, care știe prin natura ei sa fie iubitoare și să rămână dreapta indiferent de ce îi aduce viata. (Harko Cristina Maria)

…gingasie si finete. (Mony Lapuste)

Feminitatea pentru mine înseamnă PUTERE! (Soproşanu Alina-Maria)

Vino si tu alaturi de noi, draga mea si incanta-ne cu propria ta definitie asupra Feminitatii, in rubrica de comentarii de mai jos! Avem nevoie de Tine!

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment