Afla cum poti si de ce sa maximizezi energia de Luna Plina

Soarele si Luna

„A facut Dumnezeu cei doi luminatori mari: luminatorul cel mai mare pentru carmuirea zilei si luminatorul cel mai mic pentru carmuirea noptii si stelele. Si le-a pus Dumnezeu pe taria cerului, ca sa lumineze pamantul, sa carmuiasca ziua si noaptea si sa desparta lumina de intuneric.”

Noi, oamenii, privind inspre cerul inalt, am incercat dintotdeauna sa deslusim misterul celor doi luminatori : Soarele si Luna. Mitologiile popoarelor sunt pline de povesti si legende despre Soare si Luna.

Din perspectiva spirituala, cei doi astri ceresti, ce ne guverneaza ziua si noaptea, emana frecvente si valuri de energie, ce influenteaza atat Pamantul, cat si tot ce este viu pe Pamant.

Soarele

Soarele reprezinta exteriorul, identitatea, personalitatea, ego-ul. Este energia masculina, Zeul, Yang-ul. De la Soare ne luam curajul, puterea si lumina sufletului.

Luna

Luna simbolizeaza interiorul, umbra, emotiile ascunse, dorintele. Este stapana viselor. Luna este energia feminina, Zeita, Yin-ul. Conectandu-ne la Luna, ne intelegem si ne vindecam trecutul, ne sporim creativitatea si intuitia.

Luna prezinta mai multe faze/etape evolutive : luna noua, in crestere, plina, in descrestere. Fiecare dintre aceste etape ale lunii, ne influenteaza diferit, din punct de vedere energetic.

La luna noua se planteaza seminte, acestea urmand a creste si a se dezvolta. Recolta va fi bogata la luna plina, dupa care energia descreste si se transforma in noi seminte, noi proiecte. Acest ciclu al creatiei, are loc in fiecare luna astrologica.

Fiecare dintre noi resimte diferit aspectele spirituale ale lunii, insa in mod cert exista si un numitor comun, caci Toti suntem Unul, pana la urma.

Astazi iti voi vorbi de acest numitor comun pentru faza de Luna Plina, iar la sfarsit, impart cu tine un dar : un magic ritual de conectare la energia lunii din aceasta seara.

Energia vindecatoare a Lunii Pline

Luna plina inseamna ca se afla in opozitie cu Soarele si reflecta lumina soarelui. Totodata, aceasta opozitie, reflecta echilibrul si armonia yin-yang, feminin-masculin.

Sub lumina Lunii Pline toate sunt amplificate : emotii, sentimente, procese mentale, vise etc. Atat cele pozitive, cat si cele negative.

Atentie, asadar, pe zona pe care alegi sa directionezi lumina lunii pline!

Cand Luna si Soarele se privesc fata in fata, este vremea recunostintei infinite, a creativitatii, a senzualitatii.

Manifesta recunostinta pentru tot ceea ce iti doresti sa experimentezi, pentru toate dorintele materializate sau nematerializate (inca) sau pentru acele lucruri ce vor veni intr-o forma ulterioara, la timpul lor si pentru binele superior al tau si al tuturor.

Aminteste-ti ca, uneori, dorintele noastre se pot manifesta diferit si neasteptat de spectaculos si frumos, intrucat – atunci cand dorinta este lipsita de atasament si este insotita de abandon in voia divina – Sufletul creeaza ceva mai frumos, mai sacru si mai divin pentru scopul nostru aici, pe Pamant.

Totodata, la Luna Plina, este si vremea de a renunta la orice aspect al vietii ce nu-ti mai foloseste si nu mai serveste realizarii misiunii pe care Sufletul si-a ales-o.

In concluzie, energia Lunii Pline este una de recoltare, de culegere a roadelor „semintele” plantate anterior, de materializare, de vindecare a trecutului, de creatie a viitorului, de abandon si mai ales de Iubire.

Pentru ca atat de mult se iubesc Soarele si Luna, incat Soarele prefera sa moara El in fiecare seara, pentru ca Ea sa se manifeste : Luna, regina Noptii. O singura noapte din alte 29 de nopti, Soarele si Luna se privesc fata in fata : in noaptea de Luna Plina.

Luna plina si ritualul ceaiului de salvie

In cele ce urmeaza, am rugat-o pe prietena mea, Cera de la My Tao (ti-am mai povestit despre terapiile My Tao aici si aici), sa ne invete un ritual, cu ajutorul caruia sa ne conectam mai puternic la energia noptilor cu Luna Plina.

Ritualul ceaiului de salvie

Avem nevoie de :  

 • Ceai de salvie (sau orice alta planta pe gustul tau);
 • Frunze de salvie sau lemn de Palo Santo sau tamaie;
 • o lumanare;
 • Pix și hartie;

Deschidem larg ferestrele, aprindem lumanarea si incepem prin afumarea noastra si apoi a spatiului in care ne aflam cu intentia clara sa curatam si sa purificam. Ne putem repeta in minte afirmatii :

 • „Curat corpul meu pe toate planurile! Curat intreaga mea fiinta! Acum sunt lumina si sunt gata sa vad adevarul.” 
 • „Imi purific casa de toate energiile negative, permit doar energii pozitive, lumina si iubire. Deschid spatiul pentru a vedea adevarul. Casa mea este acum plina de lumina si de iubire”.

Ne asezam confortabil si ne luam cana cu ceai intre palme. Inchidem ochii si simtim caldura canii si respiram profund de cateva ori pentru a ne relaxa. 
Cu o lingurita si incepem sa amestecam ceaiul incet si cu atentie. Ne focusam asupra spiralei si rostim cu voce tare sau in gand: 
„Sunt gata sa vad adevarul, calea, sunt in siguranta, sunt protejata!”
Ne oprim din amestecat și privim in cana. Urmarim, respirand calm si linistit, dacă apar imagini, ganduri sau emotii.
In timp ce bem ceaiul, cu fiecare inghititura, afirmam :

 • „ma deschid spre adevar”
 • „stiu ca adevarul ma elibereaza”
 • „am incredere in Univers”
 • „imi deschid inima ca sa-mi accesez puterea interioara”
 • „eliberez trecutul”
 • „vad noi posibilitati”

Ne punem mainile pe inima, inchidem ochii si simtim energia si caldura ceaiului care circula prin corpul nostru, simtim puterea cuvintelor pe care tocmai le-am spus, respiram profund si ne relaxam si mai mult.

Luam pixul si hartia si incepem sa scriem tot ce ne trece prin minte, timp de 15 – 30 de minute sau cat simtim, o forma de meditatie de eliberare cu urmatoarele teme : 

 • „Acestea sunt blocajele din viața mea care ma impiedica sa evoluez, sa-mi ating potentialul maxim, etc si le eliberez!”
 • „Acestea sunt cele mai bune lucruri pe care le pot face pentru mine chiar acum, pentru binele meu superior, pentru sanatatea mea, pentru prosperitate, etc!”

Reflectam asupra a ceea ce am scris cu atentia pe ceea ce simtim. Punem mainile pe inima si respiram profund cu intentia sa ne impamantam. Repetam : „Sunt in siguranta, sunt protejat/a, sunt iubit/a”.
Terminam de baut ceaiului si multumim cu recunostinta Universului pentru tot și toate!
Practicam recunostinta si transmitem gandurile noastre de Pace si Iubire tuturor fiintelor vii, intregului Univers! 

Iar eu, in numele Hranatosilor mei dragi, iti multumesc Cera pentru acest dar minunat! Stiu ca si voi sarbatoriti atingerea unui numar de 4000 de vizitatori, online si offline, in centrul vostru holistic din Bucuresti, My Tao.

Sa ne bucuram impreuna de energia de Luna Plina!


 

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Comments

 1. Alexandra
  Abia astazi am citit articolul, imi pare rau ca nu am apucat sa fac ritualul cand a fost luna plina! Crezi ca as putea sa-l fac chiar daca luna este in descrestere acum? Sau sa astept pana luna viitoare?

Add A Comment