2015 Anul Caprei de lemn – previziuni

Pe data de 4 februarie 2015 am intrat oficial in anul guvernat de  CAPRA DE LEMN. Desi a trecut deja o luna de la inceputul  chinezesc  … cu siguranta sunt inca multe persoane curioase sa afle ce ne aduce anul caprei de lemn.

De ce anul acesta, capra este de lemn?

Pentru ca in calendarul chinezesc (calendarul Hsia) orice data este simbolizata prin doua elemente Tulpini celeste – Energia cosmica si Ramuri terestre – Pamantul , iar noi oamenii, obisnuiesc eu sa spun, suntem situati intre aceste doua forte ca intr-un sandwich. Calendarul chinezesc este un calendar al celor 5 elemente – Lemn, Foc, Pamant, Metal, Apa.

Bazandu-ne pe relatia nastere – distrugere a celor 5 elemente,  putem face previziuni.

Capra reprezinta energia pamantului (ramura terestra), in timp ce Lemnul este energia cosmica (tulpina celesta), prin urmare anul 2015 este unul de Lemn pe Pamant. Lemnul cucereste Pamantul, de aceea anul 2015 nu va fi un an linistit, dar in comparatie cu  anul trecut, Lemnul de anul acesta este o floare, este o energie Yin. Daca anul trecut am avut tendinta de a fi incapatanati, rigizi  si principiali, anul acesta cu totii vom deveni mult mai maleabili, mai ingaduitori, mai deschisi spre comunicare si negociere. Lemnul Yin poate fi asociat firului de iarba sau ramurilor unui copac, care se apleaca la bataia vantului ca apoi sa revina la pozitia initiala. Lemnul Yin este mai flexibil.

Deci cuvantul de baza al anului 2015 este NEGOCIEREA. Totusi trebuie sa avem grija sa nu transformam puterea negocierii in oportunism. 

In astrologia chineza totul se repeta, totul este ciclic. Putem spune ca istoria se repeta. Eu obisnuiesc sa le recomand clientilor mei sa faca o retrospectiva a anilor din trecutul lor pentru a sti cam cum vor fi anii ce urmeaza pentru ei.

Primul an de Capra de Lemn, precedent lui 2015 a fost anul 1955, urmat de  1895, 1835 etc. Evenimentele istorice ale anului 1955 ne pot indica care va fi cursul evenimentelor anului 2015 ( vezi http://en.wikipedia.org/wiki/1955).

 1.  Conform evenimentelor din 1955 ne putem astepta la conflicte internationale urmate de demararea unor negocieri, sau semnarea unor coalitii sau tratative de pace (vezi exemplul  Tratatului de la Varsovia din 1955, intrarea Germaniei de Vest in NATO etc.);
 2.  Ne putem astepta la dezastre naturale declansate de vant (gen uragane, furtuni) sau alunecari de teren;
 3. Ne putem astepta la mai multe probleme  rutiere  sau problem legate de transporturi;
 4. Capra este un pamant uscat, si poate indica razboi in desert, orientul mijlociu (in anii de Capra s-au declansat conflictele armate in Irak (1991 si 2003);
 5. Intrucat elementul pamant este mormantul elementului Lemn, pot aparea probleme de mediu, probleme ecologice;
 6. Capra vine cu un pamant foarte puternic care reprezinta celulele noastre. Daca avem in destin elementul Bou si Caine, si elementul Pamant ne este nefavorabil, atunci exista riscul sa se declanseze boli cancerigene;
 7. Pentru persoanele care au elementul Bou in Coloanele Destinului sau Coloanele Norocului si pentru care elementul Lemn este nefavorabil – pot aparea probleme cu oasele mici. Risc de accidentare a coloanei, a oaselor genunchiului sau a degetelor, a incheieturilor articulare ale mainilor sau piciorului. Sa ne ferim de sporturi extreme!
 8. Anul 2015 vine cu prosperitate in arte, design, fashion, dans  – Lemnul Yin reprezinta creatia  cu mainile (cantat la instrumente muzicale care implica mainile, croitorie, pictura, tot ce insemana hand-made);
 9. In 2015 exista un risc de ingrasare deoarece pamantul reprezinta muschii si celulele noastre, iar elementul pamant de anul acesta este unul puternic. Putem observa ca in anul 1955 a fost infiintat compania McDonald’s, despre care se tot spune ca ar fi vinovat de problema obezitatii mondiale. Elementul Capra contine elementele Pamant, Foc si Lemn.  Pamantul reprezinta muschii, carnea. Focul reprezinta sangele, zaharul , carbohidratii. Lemnul Yin reprezinta ficatul, coloana, oasele mici. Daca avem in destin elementul Bou si Caine, anul acesta se formeaza o penalizare de pamant si creste riscul de diabet sau cancer;

Persoanele nascute sub semnul Lemnului Yin vor trebui sa fie mai atente si sa consume Omega 3 (Omega 3 este asociat elementului Apa).

Aspecte pozitive:

 1. Tranzactiile la Bursa vor fi prospere;
 2. Industrii favorizate in 2015 sunt:
 • cele asociate elementului Metal – utilaje si instalatii mecanice, masinarii, inginerie, sistem bancar, ingrijirea pielii, industria auto, bijuterii, chirurgie, acupunctura, stomatologie, industria high-tech hardware;
 • elementului Lemn – fashion, textile, media, carti, reviste, mobilier, florarie, plante, produse naturale, arta, par, mediu;
 • elementului Foc – divertisment, energie, electricitate, finante, bursa, petrol, bucatarie, restaurant, aviatie;

Si cum de fiecare data cand citim o previziune astrologica ne intereseza cel mai mult cum vom fi afectati noi  direct, vreau sa atrag atentia  in special celor care au un element al Boului in Coloanele Destinului. Cu totii ne cunoastem semnul  (animalul) din Anul in care ne-am nascut, dar la fel de important este sa stim elementele de la Coloana Zilei, dar si a Lunii si Orei. Elementul Bou este in conflict cu cel al Caprei. Cine are un elementul Bou in Destin va trai stari de conflict anul acesta. Daca ciocnirea este  la coloana anului ne putem astepta la un an cu turbulente, miscari, calatorii si schimbari. Daca ciocnirea este la coloana lunii, pot aparea probleme legate de parinti.  Daca ciocnirea este la coloana zilei, conflictul va fi unul mai serios, acesta declansand conflicte acasa, riscand sa duca la ruperea relatiei sau chiar la divort. Daca coloana orei este afectata, pot aparea miscari  si schimbari legate de copii sau cariera. Din cele Patru Coloane ale Destinului putem vedea si daca ne sunt afectate veniturile, doar ca aceasta analiza nu poate fi generalizata si daca tot nu am cum sa va fac asemena previziuni decat dupa o analiza individuala,  vreau sa va doresc mult noroc legat de bani!

Rog sa aiba mare atentie cei care au in destin un element al Boului si Cainelui, pentru ca pentru aceste persoane anul Caprei aduce o tripla penalizare de Pamant. Daca elementul Pamant ne este nefavorabil, exista mari riscuri pentru sanatate dupa cum am mentionat mai sus.

SE RECOMANDA unei persoane nascute in an sau zi de Bou, ca anul acesta sa faca schimbarile sau miscarile necesare pentru a aduce la indeplinirea ciocnirii de anul acesta. Unii pot folosi acest an ca sa calatoreasca mai mult, sau sa-si schimbe locuinta, sa-si schimbe locul de munca, toate aceste actiuni pot duce la implinirea ciocnirii din 2015. Daca o persoana care este in ciocnire anul acesta nu va lua initiative de a face schimbarea, forta naturii va veni oricum sa provoace miscarile sau schimbarile necesare, dar acestea vor veni sub forma unor accidente deoarece nu sunt planificate sau programate ca schimbarea locuintei sau a calatoriilor. Se recomanda persoanelor nascute in an sau zi de Bou, ca anul acesta sa nu practice sporturi extreme deoarece vor creste astfel riscul de accidentare.

RECOMAND tuturor celor nascuti in an sau zi de Bou  sau Capra sa poarte anul acesta ca si talisman un pandantiv cu simbolul unui Cal, acesta este remediul traditional recomandat de astrologii chinezi. Calul este in relatie de combinare cu Capra, iar o relatie de armonie este preferabila unei stari de conflict.

VESTILE BUNE!

Cei care au in destin elementul Calului, Porcului sau a Iepurelui , anul acesta au o relatie de combinare cu Capra. Acest aspect le  va aduce armonie in raport cu pozitia acestor elemente la coloana anulu, lunii, zilei sau orei. Daca combinarea este la Coloana Anului atunci veti avea un an armonios din toate punctele de vedere. Daca e la Coloana Lunii atunci va veti intelege foarte bine cu parintii. Daca combinarea este la Coloana Zilei atunci ne putem astepta la aspect armonioase si evenimente importante pozitive legate de relatia cu sotul sau iubitul, iar persoanele singure au mari sanse sa-si intalneasca jumatatea. Combinarea de la Coloana Orei aduce aspecte pozitive in cariera sau legat de copii.

Toti cei nascuti in ani care se termina in cifra 0, 4 sau 8, au ceea ce numim noi in astrologia chineza – Nobil! Nobilii sunt ingerii nostri pazitori de pe pamant, sunt acei oameni pe care ii intalnim si ne ajuta neconditionat. Nobilii ne aduc noroc si ani prosperi.

Sa avem cu totii un an cat mai bun si sa nu uitam ca astrologia chineza pune mare valoare pe  liberul arbitru… Noi avem puterea de a alege si de a ne proiecta viata asa cum dorim!

In zilele ce urmeaza voi reveni cu cateva informatii legate de amenajarea Feng Shui in anul 2015.

 

              Arhitect Mariana Uglea

Specialist Feng Shui si Coloanele Destinului

 

DE LA HRANATATE, CU DRAG

 

Pentru detalii, programari, consultatii va rugam sa folositi rubrica “Contact”.

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment