2014 Anul Calului de Lemn – previziuni astrologice (partea a doua)

Astrologia Tradiţională Chineză tratează fiecare persoană ca pe ceva unic. Scopul acesteia este de a aduce echilibrul în viaţa noastră, de a determina potenţialul nostru sau de a determina obstacolele care pot sa  apara de-a lungul vieţii noastre.

Astrologia Tradiţională Chineză se bazează pe relaţia de naştere sau distrugere dintre cele cinci elemente pentru a crea echilibrul.

Pentru un Element al Sinelui Puternic  starea de echilibru se aduce cu ajutorul elementelor care ne consuma energia puternică.

Pentru un element al sinelui slab starea de echilibru se aduce cu ajutorul elementelor ce il susţin.

                    Exemplu de  Harta Natală conform Astrologiei Tradiţionale Chineze:

Cele Patru Coloane ale Destinului

Această persoana este născută pe data de 19 octombrie 1967 sau pe 3 noiembrie 1907.  Simbolul de pe randul de sus de la Coloana Zilei (Stăpânul Zilei) reprezintă simbolul persoanei (Elementul Sinelui). Harta natală are puţin Lemn şi Foc, prin urmare pentru a o echilibra Elementele Favorabile pentru această persoană sunt Lemnul şi Focul.

2014 este anul Calului de Lemn. Calul conţine foarte mult Foc, de aceea 2014 este Lemn pe Foc. Lemnul ajută focul să ardă mai intens, mai mult. Prin urmare 2014 va fi un an favorabil pentru această persoană.

Determinarea elementelor favorabile se face de catre un specialist în Astrologie Tradiţională Chineză, în urma unor calcule si principii bine dereminate  ce au la bază Calendarul Solar Chinezesc Hsia si formule de calcul specifice. De aceea pentru o mai bună înţelegere a evenimentelor din 2014 şi nu numai, e bine să se apeleze la un specialist.

 

Variaţia Norocului – Relaţia dintre cele Cinci elemente şi cele 12 Animale

Pământul Yin şi Lemnul Yang au o relaţie de atracţie  generând Pământ. Calul deasemenea conţine Pământ, iată de ce, dacă Pământul este elementul vostru favorabil şi aveţi Pământ Yin în harta natală, atunci 2014 va fi anul vostru norocos şi plin de bucurie. Dacă Pământul Yin este Elementul Sinelui pentru voi, şi sunteţi femeie, atunci este posibil ca o relaţie de dragoste, logodnă sau căsătorie să vină către voi.

Porcul conţine Apă Yang şi Lemn Yang. Calul conţine Foc Yin şi Pământ Yin. Apa Yang şi Focul Yin au o relaţie de atracţie (armonie, combinare) generând Lemn. Lemnul Yang şi Pământul Yin au o relaţie de atracţie (armonie, combinare) generând Pământ. Prin urmare Porcul şi Calul au o relaţie de atracţie dublă care este acunsă, ceea ce este bine pentru oameni, atât în plan social, cât şi în plan relaţional. Dacă o persoană s-a născut în zi de Pământ pe Porc, atunci anul 2014 va fi anul în care se vor căsători sau va fi un an foarte romantic.

În astrologia chineză, Calul reprezintă Floarea Iubirii (o energie romantică) pentru cei născuţi în an sau zi de Bou, Şarpe sau Cocoş. Cînd vine Floarea Iubirii , apar mai multe oportunităţi  de a cunoaşte persoane de sex opus şi relaţiile de dragoste evoluează mai repede şi mai profund.

Metalul Yang şi Lemnul Yang au o relaţie conflictuală. Şobolanul şi Calul au o relaţie conflictuală. Ambele relaţii conflictuale implică relaţii sociale slabe, ceea  ce face ca persoanele afectate să-şi găsească mai greu  prieteni apropiaţia sau să-şi facă o relaţie de dragoste.

Calul este cel mai fierbinte animal din grupul de Foc. Dacă atât Şarpele cât şi Capra se găsesc în harta voastră natală, atunci impreuna cu Calul formează cea mai puternică combinaţie de foc. Dacă focul este elementul vostru favorabil, atunci 2014 va fi unul din cei mai minunaţi ani din viaţa voastră.

Dacă atât Tigru cât şi Cîinele se găsesc în harta voastra natala, atunci impreuna cu Calul formează o altă combinaţie puternică de foc. Dacă Focul este elemental vostru favorabil , atunci 2014 vă va adduce o mare surpriză pe care o veţi ţine minte toată viaţa. Dacă Focul  Yang sau Focul Yin deasemenea se găsesc în harta voastra natala, atunci oamenii vă vor admira norocul în 2014.

Dacă Calul se găseşte déjà în harta natala, atunci 2014 aduce un alt Cal si apare relatia de penalizare. Când doi Cai se întâlnesc, atmosfera devine şi mai fierbinte. Asta îi face pe oameni să devină mai nerăbdători şi uşor de enervat. Dacă o persoană face o greşeală din cauza temperamnetului său, atunci această persoană se va învinui singur. Din această cauză, ar putea să facă o altă greşeală sau chiar un accident până la urmă.

2014 este un an de Foc puternic. Când Focul este aprins, flacăra Focului va ajunge sus foarte repede. Prin urmare, când ceva legat de Foc va trebui să se întâmple, acel lucru va veni înainte ca să ne dăm seama. Deobicei, flacăra Focului nu poate dura foarte mult. Aceasta înseamnă ca trebuie să fim pregătiţi să primim norocul când apare oportunitatea. Altfel oportunitatea va veni şi va dispărea prea repede.

Tabelul următor arată norocul in 2014 în funcţie de Elementul Favorabil  :

Element Favorabil Cât de bine îmi va fi în 2014?

Metal

Nu este bine. Calul din 2014 conţine mult Foc. Metalului îi este frică de Foc. Metalul şi Lemnul din 2014 sunt elemente opuse, acestea au o relaţie de luptă. Din fericire, Calul conţine Foc Yin (feminin), care este în relaţie de atracţie (combinare, armonie) cu Lemnul din 2014 generând Pământ. Pământul este elemntul ce dă naştere Metalului. Metalul nu ar trebui să fie foarte rănit de Foc. Dar norocul din 2014 este cam puţin. Dacă Apa se găseşte în Harta Natala , atunci aceasta ar putea domoli Focul astfel ajutând Metalul să supraveţuiască. Dacă Dragonul sau Boul se găsesc în Harta Natala, atunci Metalul va fi protejat când Focul va ataca. În acest caz, 2014 ar trebui să fie un an normal. Dacă Metalul este slab şi rănit de Focul din 2014, atunci trebuie să fiţi atenţi la sistemul vostru respirator, piele, dinţi deoarece Metalul este asociat acestor părţi ale corpului.

 

Apă

Nu este bine. Calul din 2014 conţine Foc şi Pământ. Totuşi Apa nu se teme de Foc. Din fericire Pământul din Cal poate proteja Focul de atacul Apei. De asemenea, Lemnul din 2014 face Focul mai puternic. Aceasta înseamnă că Apa nu poate domina Focul din 2014. Apa ar trebui să fie foarte puternica ca să poată ajuta harta natală, iată de ce norocul în 2014 este limitat. Totuşi dacă Apa este foarte slabă în Harta Natala, atunci ar trebui să fiţi atenţi la rinichi, sistemul urinar, imunitate.

 

Lemn

Este bine. 2014 este anul Lemnului pe Cal de Foc. Focul reprezintă elementul creaţiei (copilul) pentru Lemn. Mama Lemn mereu îşi ajută copilul Foc să ardă mai puternic. Lemnul ajută necondiţionat. Eventual, Lemnul va arde până se va transforma în cenuşă. Aceasta înseamnă ca 2014 va aduce mai întâi unele oportunităţi, după care acele oportunităţi vor dispărea. Iată de ce, cand primim ajutor sau sfaturi, trebuie să învăţăm şi să ne folosim de acestea cât mai mult posibil. Trebuie să ne pregătim să ne facem treaba singuri când ajutorul nu ne este dat. Dacă nu avem Foc în Harta Natala sau Focul este foarte slab, Focul din 2014 va deveni foarte folositor, deoarece Lemnul (copacul) are nevoie de apă, pământ şi soare (caldura) pentru a creşte mai puternic şi mai înalt. Când elementul favorabil Lemn are sprijin de la Foc, atunci Lemnul mai puternic va aduce mai mult noroc în 2014.

 

Foc

Este excelent. Calul este cel mai puternic animal care conţine Foc. Lemnul este mama elementului Foc. Lemnul poate ajuta Focul să ardă mai mult. Lemnul poate şi să protejeze Focul de Apa care îl stinge. Lemnul şi Focul formează o combinaţie perfectă a Focului. Norocul în 2014 va veni repede şi va dura cel puţin un an. Chiar dacă,  Focul este elementul favorabil trebuie să fim atenţi la inimă, sistemul cardiovascular.

 

Pământ

Este foarte bine. 2014 este anul Calului de Lemn Yang (masculin). Calul conţine Foc Yin şi Pământ Yin. Focul este elementul care dă naştere Pământului. Pământului îi este frică de Lemn. Dar Lemnul Yang din 2014 şi Pământul Yin din interiorul Calului au o relaţie de atracţie ce generează Pământ. Această înseamnă că, Calul poate transforma inamicii Pământului în prieteni. 2014 poate aduce mici probleme  la începutul anului, dar se va termina cu rezultate bune. Doar trebuie să avem răbdare. Ceva se va schimba şi va fi mai bine imediat după primăvară.

Pentru o consultatie astrologica personalizata ne puteti contacta la adresa de e-mail mariannauglea@yahoo.com

Prezentat de,

Mariana Uglea

architect consultant Feng Shui & Ba Zi

acreditat de FengShui Barnett & Partners

Representative of Raymond Lo’s School of Feng Shui & Destiny

membru IFSA

 

Buna!

Sunt Delia, scriu, m-am specializat si sunt pasionata de sanatate si vindecare holistica!

Mai multe despre mine si cum am ajuns la aceasta pasiune, te invit sa citesti aici.

Add A Comment